NFF har tatt ut troppene til landsdelssamling for jenter født 2002 og 2003. Samlingen foregår i Østfoldhallen i perioden 4. – 7. januar. 

Vålerengas stortalent, Emilie Libakken Østerås debuterte for A-laget i 2017, vant Norway Cup med juniorlaget og har vært fast på det norske J15-landslaget. Nå er hun klar for landsdelssamling for jenter født 2002 i Østfoldhallen.

Saken fortsetter under bildet. 

Emilie Libakken Østerås var sentral da Vålerengas J19-lag vant Norway Cup i 2017 (Foto: Andreas K. Berge)

Landsdelssamlingen er det nest øverste nivået i NFFs spillerutviklingsmodell, der neste steg er landslag. Totalt er 50 spillere i hvert årskull tatt ut, og spillerne skal i løpet av samlingen vise seg frem for landslagstrenerne og få skolering med utgangspunkt i fotballforbundets landslagsskole.

– Vi ønsker spesielt at spillerne skal få referanser og skolering på det som avgjør fotballkamper. Det som skjer på egen tredjedel i forsvar, og motstanderens tredjedel i angrep. Det å hindre at motstanderen kommer til målsjanser og scorer mål på oss, og vice versa. Å bryte gjennom motstandernes siste ledd og komme til målsjanser og mål. Her må norsk fotball bli bedre og derfor er hovedfokuset på dette, sier fagansvarlig for landslagsskolen Håkon Grøttland til fotball.no.

Vi gratulerer Emilie med uttaket og ønsker lykke til!

Denne saken handler omA-LAGET, REKRUTT, , ,