Vålerenga Fotball søker etter flere jenter i alderen 13-17 år.

Som en del av Vålerengas satsing på Damer A-lag, har det også blitt et økt fokus på utviklingen av jentefotballen i klubben. Den sportslige jobben skal systematiseres, og det blir et større fokus på å dyrke frem spillere fra egen stall.

I førersete for den nyetablerte satsningen sitter Kenneth Østerås og Darren O’Sullivan som har vært i klubben i flere år, med engasjement fra både barne- og talentfotballen. Nå er det jentefotballen som står i sentrum.

I det lange løp er målsettingen å utvikle spillere som blir gode nok til å spille for Vålerenga i Toppserien.

– Vår treningsgruppe består av spillere som har ambisjoner om å spille i Toppserien. Spillerne vil være en blanding av juniorspillere og seniorspillere som jobber mot å bli gode nok for den øverste divisjonen.Gruppen skal ha kamparena i J19 1.divisjon og senior 2.divisjon, forteller en motivert Østerås, som får hovedansvaret for denne gruppa.

Dette vil være en fast treningsgruppe med spillere som banker på A-lagsdøra.

Caroline Knutsen jobber som toppspillerutvikler i Vålerenga og følger denne gruppen tett. Hun samarbeider nært med Monica Knutsen, hovedtrener A og syr sammen treningshverdagen for de spillerne som nærmer seg A-laget.

Vålerengas damelag har siden 2012 spilt i Toppserien og Kenneth har stor tro på å kunne få opp flere Oslojenter i startelleveren.

Jentene i aksjon på Lillehammer-cup. Foto: Morten Mitchell Larød

Darren O’Sullivan, J17-trener og koordinator for jentesatsningen (J09 til J17):

– I tillegg til våre mange barnelag har vi nå treningsgrupper med 3 lag under J19: J 13, J15 og J17.

Vi har også forsterket de forskjellige trenerteamene så alle grupper har meget solid kompetanse og erfaring.

Laurent Cornic, ny hovedtrener for J15:

– Vi har nå en bred spillerstall og vil samarbeide nært med J13, J17 og J19. Det vil si at alle kan få et tilpasset tilbud. Fra toppfotball for de som har høyere ambisjon og som hospiterer med J17 og J19, til breddefotball for de som først og fremst er med for å ha det gøy med fotball, sier Laurent C og legger til:

– Det viktigste for god trening er å få trene med de som er jevngode, eventuelt litt bedre. Slik kan alle utvikle seg optimalt, og vi sørger for å ikke miste talentfulle spillere som ikke holder høyt nivå enda fordi de er ikke utviklet, men som har mye potensial. Samtidig er det viktig at alle jenter blir kjent med hverandre på tvers av de forskjellige lagene da de beste kommer til å spille sammen i fremtiden. Slik utvikler vi også klubbtilhørighet, avslutter han.

Espen Mikkelsen Bukholm, trener for J13:

– Vi startet 2018-sesongen med å få på plass ny hovedtrener, Michael Airley, som trente et Vålerenga G14-lag i 2017. Vi er da tre trenere med fullt fokus og kapasitet til å ta imot en god del flere jenter som ønsker å spille fotball i Vålerenga.

Etter en god fjorårssesong er lagmoralen på topp og jentene har det gøy sammen. Vi samarbeider godt med J15-laget, slik at jentene skal få vist seg fram på sitt eget nivå, men samtidig se hva de har å strekke seg etter.

Mulighetene er der, og vår beste spiller, som spiller på kretslaget hospiterer og trener med J17 nå i vinter. J13-laget vårt er et breddelag, og vi tar imot spillere uansett nivå. Vi har fokus på å ha det gøy med fotball, og med muligheter til god utvikling, sier Espen Mikkelsen.

Ønsker du mer informasjon om fotballsatsingen i Vålerenga eller er rett og slett interessert i å trene med Vålerenga jenter, send gjerne en mail til sportslig ansvarlig for barn og ungdom i Vålerenga Fotball, Stefan Danielsson: stefan@vif.no

Denne saken handler omREKRUTT, ,