I forbindelse med damelagets hjemmekamper i Toppserien denne sesongen jobbes det i kulissene for å skape mer engasjement for å få enda flere jenter på kamp . På søndag var det tid for første test!

Konseptet med en minicup for jenter ble testet ut for første gang i forbindelse med søndagens lokaloppgjør mot Kolbotn. Arrangører var to av jentelagene (J13 og J11) i Vålerenga som hadde invitert inn et knippe lag til å spille vennskapskamper på Vallefeltet og videre dra sammen for å se kampen på Intility. Bortsett fra resultatet i sistnevnte kamp ble det intet mindre enn en braksuksess! Jenter 13 spilte kamper mot henholdsvis Skjetten, Mjøndalen og Oppsal, mens Jenter 11 spilte to kamper mot Kolbotn. Fotballgleden var stor, sola skinte og en time før kampstart kom damelagets høyreback Adriana Imeri med is til alle jentene. To av initiativtakerne til minicupen, Bente Bukholm (J13) og Åsil Rønning (J11), var god fornøyd med gjennomføringen.

– Arrangementet gikk knirkefritt med hyggelige motstanderlag og ikke minst det fantastiske været! Og selv om resultatet i kampen mot Kolbotn ikke var noe å rope hurra for, så var stemningen stor hos jentene våre da de fikk møte A-lagsspillerne, forteller Bente og Åsil.

Lagene som tok turen til Intility Arena etter minicupen for å overvære kampen fikk nemlig møte både Vålerengas og Kolbotns spillere som kom opp i kantina etter kampen for å hilse på jentene. Slike tiltak er viktig mener Bente.

– Det er utrolig stas for jentene å ha slike idoler som er lett tilgjengelig. De trenger noen å se opp til. Forhåpentligvis gir det inspirasjon til å holde på med fotball i flere år til.

Vi i Vålerenga Fotball setter pris på at vi har slike ildsjeler i klubben og oppfordrer egne medlemmer til å ta kontakt med oss dersom det finnes flere der ute som ønsker å arrangere lignende opplegg. Send en mail til jens@vif.no for å finne en passende dato.

Denne saken handler omA-LAGET, ,