Søndag er det duket for ny kamp i Toppserien, og denne gangen tar Sherida & Co turen til Karmøy kommune og bortemøtet med sist års cupfinale-motstander Avaldsnes.

Vålerenga har spilt 2 kamper uten seier så langt i sesongen, mens Avaldsnes kun har spilt én kamp, og den vant dem. Avaldsnes? seier kom mot Grand Bodø med sifrene 1-0. Avaldsnes ligger på 4. plass på tabellen, mens Vålerenga ligger desidert sist, med 2-8 i målforskjell. Foran oss på tabellen ligger Røa, også de uten poeng, men med så vidt bedre målforskjell.

Vålerenga og Avaldsnes har møtt hverandre 15 ganger hvorav 13 kamper har gått i Avaldsnes? favør, og bare 2 i Vålerengas. Vi må tilbake til 2013 for å finne Vålerengas siste seier over Avaldsnes.

Vålerenga tapte som kjent 3-2 for Kolbotn hjemme på Intility Arena sist søndag. Vålerenga eide kampen de første 15 minuttene, men så slapp de til Kolbotn ved tre skjebnesvangre tilfeller. To kjappe scoringer i andre halvdel av første omgang, og så en siste 58 minutter ut i kampen var nok til å senke Vålerenga. Alle Kolbotns tre mål kom på pasning i bakrom.

Nå skal det sies at alt var ikke bare sorgen, og Vålerenga svarte umiddelbart etter Kolbotns tredje scoring da Victoria Ludvigsen reduserte til 1-3 etter 61 minutter, og etter en voldsom sluttspurt reduserte Anne Lise Olsen til 2-3 i det 86. minutt. Dessverre holdt ikke sluttspurten helt inn og tapet var et faktum.

Avaldsnes endte 2017-sesongen på 2. plass på tabellen, et hav av poeng bak LSK, og med behagelig avstand til Stabæk på 3. plass. Avaldsnes er tippet i toppen også denne sesongen, og kommer til å bli en hard nøtt å knekke for jentene våre. Alle tre møtene i 2017, seriekamper pluss cupfinalen, endte med seier til Avaldsnes: 2-1, 1-0 og 1-0. Avaldsnes er nok noe svekket i forhold til 2017, men de blir å regne med i toppen også i 2018.

Skal våre gå seirende ut av denne kampen må de opp flere hakk. Det bor masse kvalitet i enkeltspillere, men som lagmaskin fusker og lugger det litt. Det er å forvente med et så nykomponert lag som Vålerenga er, det kommer til å ta tid for laget å «finne seg sjæl», og glem ikke at sesongoppkjøringen var preget av skader også.

Og bare for å stagge dere som tror at den tøffe seriestarten er en katastrofe ? i fjor kom den første seieren i kamp nr. 5.

Kampen starter kl. 15:00 på Avaldsnes Idrettssenter søndag. Og vi ønsker lykke til!

Denne saken handler omA-LAGET,