Det så lenge ut til å bli poengdeling på Intility, men en lang tå fra Ingrid Schjelderup sikret Oslos stolthet seieren på overtid.

Det ble en nervepirrende affære for de 281 fremmøtte på Intility Arena som fikk overvære at Vålerenga tok 3 poeng på en middels god dag. Med de to ungjentene Adriana Imeri og Celin Bizet Ildhusøy fra start var Vålerenga det beste laget og styrte spillet, men et hardtarbeidende Grand Bodø lag bød på problemer for hjemmelaget.

Se bilder fra kampen.

Da 32.minutter var spilt tok nemlig gjestene ledelsen på mer eller mindre sin første visitt i Tinni Korpelas sekstenmeter. Et balltap på midten førte til at Anne-Marthe Birkeland kom alene med keeper og fikk all verdens av tid til å plasser ballen bak nevnte Korpela. Dette ble den tredje store nedturen i første omgang da både Camille Levin og Stine Reinås måtte kaste inn håndkleet med hver sin skade. Førstnevnte fikk en skikkelig trøkk i hodet, men skal etter rapportene være i bedre form.

Skadene førte til at det ble en rekke rokkeringer i Vålerenga-laget som sleit med å spille seg gjennom et kompakt forsvar hos de helrøde fra nord. Nærmest før pause var Isabell Herlovsen som avsluttet rett på keeper fra kort hold.

Sjokkåpning på 2.omgang

Andre omgang var ikke mange minutter gammel da hjemmepublikumet ble vitne til en reprise på 0-1 scoringen. Denne gang var det Vilde Anett Fjelldal som fikk en stikker i bakrom og heller ikke hun gjorde noen feil alene med Korpela. Heldigvis svarte Vålerenga umiddelbart.. Isabell Herlovsen ble lagt i bakken i gjestenes sekstenmeter og ekspederte selv straffen sikkert i mål.

Isabell Herlovsen legges i bakken og det dømmes straffe til hjemmelaget. Foto: Morten Mitchell Larød

Deretter fulgte et massivt Vålerenga overtak og utligningen lå i lufta. Victoria Ludvigsen og Sherida Spitse kombinerte seg fint inn i sekstenmeteren og Spitse fant Celin Bizet Ildhushøy på femmeteren som satte inn sitt første mål i Toppserien i kampens 69.minutt. Dette ga blod på tann for jentene som for anledningen ble ledet av assistenttrener Raymond Mikkelsen ettersom Monica Knudsen ble sendt på tribunen under bortekampen mot Klepp.

Overtiddscoring

Ingrid Søndenå hadde en suser i tverrliggeren og fikk noen minutter senere en scoring feilaktig annullert da hun pirket inn en retur fra keeper etter en dødball. Klokka passerte 90 minutter og de 3 poengene så fortapte ut, men da tok innbytter Marie Dølvik Markussen saken i «egne ben». Hun hadde ved flere anledninger skapt ubalanse på Grand Bodøs høyreside og i det 92.minutt dro hun seg nydelig forbi gjestenes venstreback og satte fart ned mot dødlinja. Innlegget ble slått hardt inn langs bakken, og på første stolpe stormet Ingrid Schjelderup inn og flikket ballen inn i nettmaskene.

Dermed ble de 3 poengene være igjen på Intility etter en meget god opphenting fra hjemmelaget. Det gledet naturligvis Raymond Mikkelsen.

– I en kamp hvor ikke alt fungerer som det skal vil jeg gi jentene ros for den gode moralen de viser ved å kjempe seg tilbake etter å ha ligget under 2-0. Det er noe vi skal ta med oss videre inn mot den tøffe bortekampen mot Sandviken neste helg.

Vi takker Grand Bodø for en spennende kamp og håper det går bra med spilleren deres som måtte ut med en hodeskade og ble hentet av ambulanse etter kampen.

En stor takk rettes også til de 281 publikummerne som nok en gang bidro med god stemning på tribunen. Neste hjemmekamp spilles søndag 27.mai i Telenor Arena under Toppseriens superhelg mot Trondheims-Ørn, før Røa kommer på besøk den 16.juni på Intility.

Laget: Tinni Korpela, Camille Levin (Maren Hauge fra 30.min), Ingrid Søndenå, Stine Reinås (Tina Dalgård fra 17.min), Ellen Wang – Sherida Spitse (c), Victoria Ludvigsen, Ingrid Schjelderup – Adriana Imeri (Marie Dølvik Markussen fra 53.min), Isabell Herlovsen, Celin Bizet Ildhusøy

Mål: Isabell Herlovsen, Celin Bizet Ildhhusøy og Ingrid Schjelderup

Gule kort: Maren Hauge og Celin Bizet Ildhusøy

Denne saken handler omA-LAGET, , ,