Turen går lørdag til Bergen og møte med Sandviken.

Vålerenga vant med knappest mulig margin søndag ettermiddag på Intility Arena, og skadelisten ble et par hakk lengre. Vi titter litt frem mot kamp.

Kampen mot Grand Bodø sist søndag ble en litt merkelig affære. Vålerenga eide kampen, men Grand Bodø scoret først ett mål i 1. omgang, deretter ett til i starten av 2. omgang nesten før avspark var tatt. Vålerenga reduserte og utlignet, og da alle trodde kampen var over – og noen hadde til og med gått – stakk Ingrid Schjelderup frem dagens lengste tå og seieren var et faktum i det 92. minutt.

Vålerenga ligger nå på 5. plass med 10 poeng. Sandviken ligger på 2. plass på tabellen med 15 poeng, og blir en tøff nøtt å knekke. Med 5-0-2 så langt i sesongen viker dem nesten bunnsolide. De tapte sine to første kamper, mot Kolbotn (0-1 hjemme) og Lillestrøm (6-0 borte), men har altså vunnet de påfølgende fem kamper.

De har med andre ord fått sving på sakene. Resultatene er dog ikke skremmende, og oppgaven er ikke uoverkommelig.  Forrige kamp Sandviken spilte var mot Klepp hjemme i Bergen, da ble resultatet 1-0. Man skal legge moderat tyngde i å spå i sånne og våre egne resultater sammenlignet. Selv om det er den 8. kampen for sesongen virker sesongen fortsatt litt «ung».

I fjor endte tilsvarende kamp 2-0 til hjemmelaget, mens vi i 2016 klarte 2-2. I fjor vant Vålerenga sin hjemmekamp, mens hjemmekampen i 2016 endte 1-1. Relativt jevnt mellom disse to lagene altså.

For Vålerengas del måtte Stine Reinås og Camille Levin forlate banen i 1. omgang. Og dette forlenger en litt bekymringsfullt allerede små-lang liste over skadede spillere.

Uansett, vi regner med at jentene ikke står med lua i hånda når kampen sparkes i gang og de gir full gass i samtlige 90 minutter. Vinne dueller, spille kontrollert og planlagt, følge gameplan, og ha maks innsats – ja da kan dette gå veien og jentene kan høste nye 3 poeng.

Kampen starter kl. 14:00, og tar du ikke turen over kan du se kampen live hos Nettavisen. Du må ha et NA+-abonnement for å få sett kampene fra Toppserien. Link til Nettavisen finner du i menyen under VIF-TV. Uansett ønsker vi jentene lykke til.

Heia VIF!

Denne saken handler omA-LAGET, , ,