2. runde i cupen står for dør og vi ser nærmere på morgendagens motstander, Snøgg.

Når det ikke går helt som vi drømmer om i serien, åpner cupen nye muligheter for denne sesongen. Og vi kan likegodt først som sist gjøre cupfinale til en tradisjon. Fire kamper må vinnes før vi er der.

Første hinder på veien er et andredivisjonslag som kommer fra dypt inne i de Telemarkske skoger, der man fortsatt snakker norrønt. Laget heter Snøgg[1], kjennetegnes av kollektiv samhandling, og slo overraskende ut fylkesrival Urædd, fra divisjonen over, i 1. runde.

Gammel kjenning vender tilbake

Snøggs toppscorer (10 mål på 6 kamper i år) og store profil er spiller nr. 10, Becky Leirmo Harvey. Omfattende etterretning kan imidlertid avsløre at bak det fjonge navnet skjuler ingen ringere seg enn vår gamle, nord-engelske spiss,

«Denne kampen vil bli en «awesome» opplevelse for vårt unge, sultne lag.»

Rebecca Angus, som spilte 60 A-lagskamper for Vålerenga fra 2012 til 2015. Og vi tok en prat med Becky om denne ukas største fotballbegivenhet i hovedstaden.

–  Vi ser virkelig fram til cupkampen. Vi spilte en taktisk sterk kamp mot Urædd, fortjente 2-0-seieren, og føler at denne kampen er premien for hardt arbeid, forteller Harvey og beskriver Snøgg som et lag med unge (bortsett fra seg selv), atletiske jenter som har store drømmer om en suksessfull fotballkarrière.

– Denne kampen vil bli en «awesome» opplevelse for vårt unge, sultne lag. Vi har ambisjoner om å rykke opp i 1. divisjon, og det blir morsomt å se hvordan vi står opp mot de store bikkjene.

For briten har livet tatt noen vendinger siden familieforøkelse avsluttet Vålerenga-karrieren.

– I 2015 ble jeg mor for andre gang, og familien vår flytta fra Vallefaret 5 til Kongsberg for å komme nærmere storfamilien. Jeg skulle opprinnelig bare spille for Snøgg høstsesongen i 2015 for å komme tilbake i form, og nå er det 2018… Jeg har blitt kaptein, assistenttrener og mor til tre.

Becky Leirmo Harvey i kamp mot Kine Fløtre. Foto: Kvinneidrett.no / Andreas Kristoffer Berge

Becky Leirmo Harvey, her i kamp mot Kine Fløtre. Foto: Kvinneidrett.no/Andreas Kristoffer Berge.

Et blåfarget hår og intens feiring av hennes fire fulltreffere mot LSK 2 kan kanskje allikevel gi et lite hint om at hjertet fortsatt banker for gamleklubben

–  Det er selvfølgelig spesielt å spille mot et lag jeg har mange gode minner fra. Fansen der er noe helt spesielt. Jeg husker at uansett hvem vi spilte mot, ville «the die hards» heie på oss, og det betydde mye.

Mens jeg var i VIF var det alltid ambisjoner om å bli en massiv klubb også på kvinnesiden, og det har vært veldig inspirerende å se framgangen klubben gjør mot det målet, på alle fronter.

Jeg gleder meg veldig til å spille på Vålerengas nye stadion, mot et lag jeg er fan av. Og dette er cupen. Så alt kan skje, ikke sant? Jeg vil i hvert fall gjøre mitt beste for å gjøre det så ukomfortabelt som mulig for min gamle venn, Tinni, i VIFs mål, avslutter goalgetteren.

Gommoberget vs. Klanen

Snøgg kan også fortelle at de har supportere, under navnet Gommoberget[2]. Snøgg-ledelsen forteller at de kan finne på å lage lyd, og at et knippe gommoer og goffaer vil ta turen fra Notodden i det som blir årets kamp for dem.

Så herved er utfordringen fra episenteret for norsk rånekult gitt: Telemark skal ikke få vinne tribunen på det Snøggs hjemmesider omtaler som «supermoderne Intility Arena» (av og til er det godt med litt hjelp utenfra for å se hva vi faktisk har), så her håper vi flere enn «the die hards» tar turen.

Vi ønsker vel møtt til Intility Arena! Dørene åpnes klokken 18:00. GRATIS INNGANG og åpen kiosk.

Klanens Webradio sender direkte

Sendestart fra Intility Arena er kl. 18:45. Kampstart kl. 19:00.

Kommentatorer: Olav Svendsrud og Rune Julsvik
Reporter: Andreas Kristoffer Berge
Kamera: Trond Larsen


Noter:
[1] Oppvakte klansmedlemmer kan fortelle at dette oversatt til moderne norsk blir «rask». Så da vet vi hva vi har i vente. Spesielt interesserte kan også vite at Snøgg ble stiftet i 1905 og at Snøggs herrelag spilte i hovedserien en gang mens Einar Gerhardsen var statsminister. I dag har herrene byttet navn til Notodden og det er damelaget som bærer Snøgg-navnets stolte tradisjon og de grønn-hvite draktene videre.

[2] Oversatt til moderne norsk er gommo bestemor og goffa bestefar.

Denne saken handler omA-LAGET, VIDEO, , ,