(Vålerenga – Snøgg 8–1) Det ble en målrik aften på Intility Arena i 2. runde kampen mot Snøgg.

Etter å ha kommer fra raske seire mot både Urædd og andrelaget vårt, ble Snøgg tatt på alvor av Vålerenga. På alvor var det også grunn til å ta Snøggs friske og raske supportere, Gommoberget. De kom mannsterke fra Notodden, og selv langt på overtid bød de Klanen på mer kamp enn mange toppserielag gjør.

De bidro dermed til de flotte rammene rundt en festaften med ny tilskuerrekord for VIF i cupens innledende runder.

Turbostart

Ganske snart skulle imidlertid divisjonsforskjellen komme tydelig til syne. Alt rusk og rask i Vålerenga-maskineriet så ut til å være borte, og Vålerenga satt turboen på ut fra startblokkene. Det gikk rett og slett for fort for gjestene, som kvikt fikk erfare forskjellen på snøgg og snøggast «the hard way».

Et varsko fra Marte Berget i tverrliggeren vakte ikke telemarkingene hurtig nok og før halvtimen var spilt ledet Vålerenga skuddstatistikken 18-0, og snart rant målene raskt inn:

Åtte raske mål

 • 1-0 (6) Marte Berget (Celin Bizet Ildhusøy):
  Ildhusøy tenkte fort og møtte et utspill fra keeper før noen i grønt rakk å reagere. Hun headet direkte i bakrom, der Marte Berget var rask på labben, og fikk fritt leide til å ekspedere inn ledermålet fra en kunstgresstust i straffemerkets nabolag.
 • 2-0 (23) Anne Lise Olsen (Isabell Herlovsen, Sherida Spitse):
  Vårt andre mål kom fra samme strøk. Etter et langt Vålerenga-angrep fikk Isabell Herlovsen en bakromsball. Herlovsen hastet mot dødlinja og fikk raskt et forsprang på Snøggs forsvar. 45 grader. 7 meters hold. 2-0 signert Anne Lise Olsen.
 • 3-0 (36) Ingrid Schjelderup (Celin Bizet Ildhusøy):
  Ildhusøy gjenvant ballen ved dødlinja. Kula landet hos Schjelderup som var kjapp i vendingen. Som en ballerina i straffefeltet vred hun kroppen rundt 150 grader og hamret, på direkten, til i nettaket fra skrå vinkel.
 • 4-0 (38) Isabell Herlovsen (Ingrid Schjelderup):
  Schjelderup vant duellen etter utspill og spilte gjennom Herlovsen. Østfoldingen satt fart forbi Snøggs forsvarslinje og fant åpningen mellom to keepersko.
 • 5-0 (53) Victoria Ludvigsen (Sherida Spitse, Tina Dalgård):
  Angrepet startet med at Victoria Ludvigsen vant en duell. 27 sekunder sendere fikk samme dame rom og plass til å avslutte angrepet – og hadde tempo nok til å banke til i vinkelen fra 25 meter.
 • 6-0 (56) Isabell Herlovsen (Celin Bizet Ildhusøy, Guro Pettersen)
  Guro Pettersen var tilbake i Vålerengas mål, og fant Celin Ildhusøy med et utsøkt utspill. 16-åringen parkerte Snøggs midtbane, før hun, med en tryllekunstners presisjon, tredde gjennom Herlovsen. Hun rundet keeper og kunne rulle inn sitt andre for kvelden.
 • 6-1 (58) Eirin Kleppa (Becky Leirmo Harvey):
  Etter at Snøgg brøt et Vålerenga-angrep var gjestenes to toppserieveteraner kjappe både i hode og beina. Kleppas smarte bevegelse og Harveys presise gjennomspill lurte Vålerenga, og endelig fikk det talentfulle Snøgg-laget noe å juble for.
 • 7-1 (62) Isabell Herlovsen (Celin Bizet Ildhusøy, Isabell Herlovsen – Tina Dalgård). Dagens lengste Vålerenga-angrep ble, etter 13 trekk, rundet av med at Herlovsen spilte fri Bizet. Hun brukte ekspressfarten sin, før hun la tilbake til Herlovsen som var kjapp i avtrekkeren og fullførte sitt hat-trick på vakreste vis – direkte i krysset.
 • 8-1 (74) Celin Bizet Ildhusøy (Ingrid Schjelderup, Ingrid Søndenå)

…og en innspurt som tenner håp

Kampen ble avsluttet med gode innhopp fra våre yngste. Kine Fløtre rakk å briljere i sin første cupkamp, Adriana Imeri skapte mye på topp, og endelig var Emilie Østerås tilbake i A-laget etter måneder med skader. Det kan bli viktig i vår skadeskutte tropp. Av banens yngste aktører skulle allikevel dette bli Celin Bizet Ildhusøys kveld.

Lynvingen fikk æren av å sette kampens siste mål, en geometrisk godbit som akselererte i rett linje fra vinkelen av straffefeltet til vinkelen i mål. I tillegg til dette var «cubafoten» nest sist på 4 mål og involvert i ytterligere ett. Vi tillater oss til å håpe på mer magi fra den foten.

Isabell Herlovsen noterte seg for et hattrick. Foto: Morten Mitchell Larød.

Gode tilbakemeldinger fra Snøgg

Og kanskje kan også Klanens Webradios intervju med Snøggs trener, Even Vala, tenne litt håp for fortsettelsen av denne sesongen:

– Det er litt artig å se hvordan Vålerenga løser sitt spill, og se hvilken identitet de har i spillet sitt. Jeg ser jo at laget og klubben er i en prosess med å bygge opp noe som er veldig spennende. De har mange gode spillere og en tydelig måte å spille på som vi sliter med å håndtere – for det går for fort for oss. Vi får ikke tid til å spille.

De kvikke replikkene fra Snøgg-treneren oppsummerte også hva som var forskjellen på raske telemarkinger og enda raskere toppseriespillere. Monica Knudsen summerte det hele slik:

– Snøgg har mange unge jenter med potensiale i, men det var godt vi fikk se at det var litt forskjell på divisjonene. Det var godt for oss å få til noe, så nå er vi veldig fornøyd.

Og det balltempoet Vålerenga satt opp i dag bør også snart kunne føre oss oppover tabellen i Toppserien.

Laget: Guro Pettersen – Tina Dalgård, Ingrid Søndenå (Emilie Østerås fra 76.), Victoria Ludvigsen, Ellen Wang – Celin Bizet Ildhusøy, Ingrid Schjelderup, Sherida Spitse, Anne Lise Olsen – Isabell Herlovsen (Kine Fløtre fra 76.), Marte Berget (Adriana Imeri fra 46.)

Denne saken handler omA-LAGET, , , , ,