Ferien er over og det har vært landslagsopphold, hvor laget har brukt til å finne og å spisse formen før lørdagens kamp mot Røa på Intility Arena.

Og Vålerenga tok ok «landslagsferie» på best mulig måte. Snøgg ble sendt hjem med tap 8-1 i sekken i cupkampen 31. mai. Vålerenga tok kampen med største mulige alvor, og satte inn 1-0 allerede etter 6 minutter da Marte Berget var sist på ballen. Etter det kom scoringene som perler på en snor, og eneste lille nedturen denne aftenen var Snøgg sin 6-1-redusering.

Motstanderen

Men nå er det altså Røa som kommer på besøk. Røa har vunnet Toppserien flere ganger, sist gang var i 2011.

Røa ligger på 6. plass på tabellen, rett foran Vålerenga, men Røa har én kamp mindre spilt. Begge lagene har 10 poeng. På fem siste kamper har Røa 3-1-1, og vi skal merke oss at de blant annet slo Grand Bodø 4-1 hjemme.

Vålerenga slo som vi husker Grand Bodø 3-2 hjemme i Intility Arena etter en fenomenal sluttspurt. En lang tå fra Ingrid Schjelderup i det 92. minutt sørget for at alle poengene ble igjen i Oslo. Vålerenga på sin side har forøvrig 1-1-3 på siste fem kamper.

Faktisk er det slik at Vålerenga og Røa har ganske like resultater mot samme motstandere denne sesongen, og at det dermed ikke er helt tilfeldig at de også ligger oppå hverandre på tabellen. Med dette for hånden er det kan man trekke konklusjonene mot at det kommer til å bli en jevnspilt kamp.

Begge lagene er nødt til å vinne denne kampen for å ha kontakt med øvre halvdel av tabellen, og dette bør være med på å jage lagene opp i angrep for å ta seieren. Størst sjanse for det gir vi Vålerenga som tross alt kjenner Intility Arena og atmosfæren der bedre enn gjestene fra vestkanten, men Vålerenga skal vokte seg vel for å gi Røa for store rom på vår egen banehalvdel.

Staus egen stall

Bortsett fra i kampen mot Stabæk (5-0) har det slitt seg litt i forsvar, mest på grunn av en skadeliste lang som et vondt år. Flere av jentene har måtte innta uvante posisjoner og dette har selvfølgelig gått på bekostning av kommunikasjon og samspill.

Man komponerer ikke et forsvar over natta.

Nå er dette i ferd med å løse seg, spillere kommer sakte tilbake fra skade og Vålerenga går lysere tider i møte. Allikevel er Stine Ballisager Pedersen er ute med et tretthetsbrudd i foten og Camille Levin er fortsatt ute med hjernerystelsen hun pådro seg mot Grand-Bodø. Stine Reinås har vært ute noen uker med en vond hæl, men ventes å være tilbake på banen.

DNB inviterer

Kampen starter klokken 15:00, men fra klokken 12:45 vil det være aktiviteter på torget i samarbeid med DNB. Det blir 3v3, muligheter for å teste skuddfoten og utdeling av premier. Øst og Sjappa holder også åpent.

Kommer du sammen med en eller flere jenter til kampen, kommer du gratis inn – og billettene henter du ut på DNBs stand på torget eller forhåndsbestilles her.

Les mer om «jenter på kamp» her.

Vel møtt på kamp!

OBS! Målgang for Trondheim – Oslo er i Valhall på søndag og det vil derfor ikke være mulig å kjøre inn fra Dronning Margrethesvei gjennom hele helgen.

Denne saken handler omA-LAGET,