Det ble et tett og jevnt byderby da Vålerenga tok i mot Røa på Intility arena lørdag ettermiddag.

(Tekst: Thomas Brekke Sæteren, fotball.no)

Kampen åpnet på best mulig måte for Oslos stolthet. Maren Eithun Hauge sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter fem minutter da hun plasserte ballen inne ved stolpen fra 13 meter i duell med to Røa-spillere.

Like etter utliknet Ina Skaug mot gamle lagvenninner da hun headet inn 1-1 for Røa. Åtte minutter senere satt Ingrid Schjelderup inn det som skulle vise seg å bli kampens siste mål. Midtbanespilleren ofret seg i en duell foran mål og ballen trillet inn bak en utspilt Røa-keeper Kirvil Schau Odden.

– Det var en viktig scoring. Den traff vel både meg og forsvarsspilleren, men jeg tar gjerne målet, sier matchvinneren, som også avgjorde mot Grand Bodø tidligere i år, til fotball.no.

– Ikke pent

Schjelderup, som har spilt 20 A-landskamper for Norge, kom tilbake til Vålerenga før sesongen etter et opphold i italienske Fiorentina.

– Det ble en rotete kamp med mye dueller og mange lange baller. Vi fikk ikke spille helt som vi ville, men vi vet hva som møter oss når Røa står på den andre banehalvdelen og da må vi stille opp med det samme. Det gjorde vi i dag. Vi fightet bra og løp mye. Det var ikke pent, men det var sinnsykt deilig med tre poeng.

Røa hadde blant annet to tverrliggertreff etter pause, men fikk aldri utlikningen de jaktet.

– Det var veldig godt at vi klarte å ro det i land, sier Schjelderup.

Ingrid Schjelderup ble matchvinner med sin 2-1 scoring

– Må huske på hvor vi var

Vålerenga hadde en vanskelig sesongoppkjøring med mange skader og har ikke levd opp til forventningene mange har hatt til dem denne sesongen.

– Vi jobber hardt for å bli bedre hver dag. Det er en klisje, men for oss handler det om å ta en kamp av gangen. Mange har høye forventninger til oss, men vi må huske hvor vi var da vi startet i januar. Vi jobber videre med det vi tror på, sier midtbanespilleren.

– Det viktigste nå er å bli mer stabile. Prestasjonene har svingt veldig i vår, både fra kamp til kamp og i løpet av en og samme kamp. Vi må heve bunnivået vårt, da øker sjansen for å vinne jevne kamper.

Det er tett i Toppserien i år. Dagens seier betyr at Vålerenga klatret opp til 5. plass på tabellen. Avstanden opp til Klepp på bronseplassen er fem poeng, men det er også bare tre poeng ned til Lyn som ligger på kvalifiseringsplassen. Og nå venter nevnte Lyn borte i cupens 3. runde på tirsdag.

HØYDEPUNKTER

 

Denne saken handler omA-LAGET, BILDEGALLERI, VIDEO, , ,