Vålerenga og kjærligheten er for alle

På søndag avsluttes Oslo Pride som er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En ti-dagers festival hvor alle har lov til å være akkurat den de er og vi tar selvsagt del i markeringen sammen med resten av Vålerenga-familien.

Klokken 13:00 på lørdag går Pride Paraden fra Grønlandsleiret og der vil Vålerenga-familien gå samlet med Vålerenga-bussen, klanen, ansatte og profiler fra klubbene. Markeringen med blant annet regnbuefargede kapteinsbind og cornerflagg vil fortsette under eliteseriekampen mellom Vålerenga – Bodø/Glimt 18:00, og ikke minst med byderbyet i Toppserien mot Lyn på søndag 15:00 – begge kampene på Intility Arena.

Paraderute

  • 11:00 – Oppstilling på Grønlandsleiret for alle bidrag med kjøretøy
  • 12:00 – Oppstilling på Grønlandsleiret for resterende deltakere.
  • 13:00 – Paradeavgang fra Grønlandsleiret.
Årets paraderute. Kart: Google Maps

Årets paraderute. Kart: Google Maps


FAKTA

Oslo Pride er en årlig festival og kulturarrangement for LGBTI (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og intersex)-personer, og er Norges største pride-festival. Blant arrangementene er filmfestival, konserter, kunstutstilling, show, politiske debatter og et festivalområde. Det uttalte formålet med festivalen er «å synliggjøre skeiv kultur, for på denne måte å bidra til økt aksept og respekt for denne delen av hovedstadens mangfoldige borgere». I 2016 varte Oslo Pride i ti dager, med festivalområde på Eidsvolls plass (Spikersuppa).

Arrangementet ble etablert som gay pride-festival arrangert av LLH Oslo og Akershus i 1982, da under navnet «Homodagene», og senere under navnet «Skeive dager» frem til den endret navn til «Oslo Pride» i 2014.

Oslo har vært vertsby for Europride to ganger: i 2005 og i 2014.

Denne saken handler omA-LAGET,