Vålerenga tok sommerferie med stil da byrival Lyn ble slått 6-1 på Intility Arena.

Etter to tette og jevne kamper på Kringsjå tidligere i sesongen, var Vålerenga best i et hett byderby på Intility Arena søndag ettermiddag. Kun minutter ut i omgangen satte Ingrid Schjelderup opp Isabell Herlovsen alene med keeper, og Vålerengas nummer 9 gjorde ingen feil og la ballen kontrollert i hjørnet.

Mimmi Matilda Löfwenius utliknet for Lyn ti minutter før pause etter en noe kontroversiell situasjon da Ingrid Sødnenå ble hektet i forkant av scoringen, men dommer lot spillet gå. Det gjorde kamplederen ikke da Isabell Herlovsen ble felt alene med keeper på overtid i førsteomgangen og Sherida Spitse ekspederte straffersparket sikkert i mål.

Målbonanza

Ti minutter etter pause økte Vålerenga ledelsen etter at en godt slått corner fra Spitse gikk i mål via Lyn-kaptein Joanna Bækkelund.

Ikke lenge etter lobbet innbytter Marie Dølvik Markussen lekkert inn 4-1, før Sherida Spitse scoret hjemmelagets femte på et langskudd som gikk via et Lynbein og satte keeperen ut av spill. Marie Dølvik Markussen fastsatte sluttresultatet til 6-1 da hun scoret sitt andre mål ti minutter før full tid.

– I dag gjorde vi det vi skal gjøre mot Lyn. Vi utnyttet rommene og spilte en solid kamp. Etter at de utliknet til 1-1 bestemte vi oss for at de ikke skulle komme inn i kampen igjen og det gjennomførte vi med stil. Det var bare ett lag på banen etter det, sier Isabell Herlovsen til fotball.no.

– Det var en god kamp av oss og det er deilig å få en seier og tre poeng før ferien. Nå skal vi ta det litt med ro, men vi har mye å jobbe med når vi kommer tilbake. Det hjelper ikke å være gode i én kamp, vi må prestere på topp i hver eneste gang.

Koking i topplokket

I andreomgang tente det til på Valle. To ganger ble det tumulter mellom spillerne, hvor det kokte i topplokket til flere av de involverte. Flere av de 325 besøkende ga tydelig beskjed om sine meninger, men dommeren valgte å benytte de gule kortene kontra de røde denne gangen.

– For en gang skyld var ikke jeg innblandet i noe, men det er ikke bra at de blir så ampert som det ble. Det er et derby og det skal koke litt, men det skal ikke bli stygt. Jeg synes imidlertid at det roet seg fort ned etter de to sitasjonene, sier Herlovsen.

Ferie

Vålerenga tar ferie på 7. plass på tabellen, med 8 poeng opp til medaljestriden.

Jobben for å forbedre prestasjonene fra vårsesongen begynner i midten av juli da jentene igjen samles. Neste kamp i Toppserien spilles borte mot LSK lørdag 4. august klokken 15:00, men før den tid vil det også komme noen treningskamper. Mer informasjon om disse vil komme.

Høydepunktene

Bilder fra kampen

Se alle bildene her