Det var tematikken for Norsk Tipping sitt seminar på Ekebergsletta mandag, med vår kjære keeper Guro Pettersen i debattpanelet.

– Det var gøy å bli spurt og ikke minst delta i debatten for å diskutere med de andre debattdeltagerne om hvordan vi kan utvikle kvinnefotballen videre, forteller Guro.

Forrige uke publiserte Norsk Tipping en artikkel i Aftenposten om befolkningens holdninger til kvinnefotball basert på en spørreundersøkelse. Der kommer det frem at folk flest har en positiv holdning til kvinnefotballen.

– Det er gledelig å se at så mange har positive tanker om kvinnefotballen, men det er fortsatt er en vei å gå før gutter og jenter har like muligheter for å spille fotball, sier Guro før hun utdyper.

– Eksempelvis er vi helt nødt til å få flere spillerutviklere og kvalifiserte trener til å jobbe med jenter i alle aldre fra barnefotballen til toppfotballen, ellers kommer vi ingen vei.

I debattpanelet satt blant annet Hege Jørgensen, fotballpresident Terje Svendsen og Åsne Havnelid fra Norsk Tipping. Flere gode tiltak ble diskutert for å løfte kvinnefotballen ytterligere, men gjengangeren blant deltagerne var å få frem flere rollemodeller og forbilder på jentesiden.

– Det trengs flere forbilder både på og utenfor banen. På banen trenger vi unge spillere som tør å satse, og viser at det er mulig å kunne leve av fotballen i Norge, på lik linje med gutta. Utenfor trenger vi de som tar debatten og går opp nye veier, enten det dreier seg om klubbmiljøer, supportere, forbund eller sponsorer. Ta eksempelvis dette initiativet fra Norsk Tipping eller den videoen til DNB med Lisa som tar tunnel på gutta for eksempel, der har du bedrifter som viser vei med gode tiltak, avslutter Guro.