Vålerenga hektet seg på igjen i medaljekampen med seieren over Sandviken forrige helg. I morgen spiller Vålerenga på Nadderud stadion mot Stabæk kl. 15.00 og går for tre nye poeng.

Det er en ny helg og damene er klare for nok en kamp og forhåpentligvis gjenta seier mot Stabæk. Vålerengas siste to kamper mot Stabæk har resultert i seier til Vålerenga, både på bortebane og hjemmebane. Sistnevnte vant vi hele 5-0 i vår, men uansett tidligere resultat er det ikke en lett kamp i morgen.

Vålerenga har en sjette-plass på tabellen mens Stabæk ligger på en åttende-plass. Det er to plasser under oss med bare 2 poeng mindre. Dermed går Monica Knudsen & Co fullt inn for en seier på Nadderud. For at Stabæk ikke skal gå forbi oss må vi vinne. Flott er det da at hovedtreneren forteller om en tropp med selvtillit etter seieren mot Sandviken forrige helg, som er klare for å hente inn nye 3 poeng.

– Vi liker å spille kamp så dette gleder vi oss til. Det var en god opplevelse sist og vi har trent godt. Flere av jentene begynner også å bli spilleklare noe som er veldig bra, sier Knudsen.

Tallenes tale

Vålerenga og Stabæk ligger nære hverandre, ikke bare på tabellen, men også statistisk i oppgjør mot hverandre. De siste seks gangen de har møttes i Toppserien har endt med tre seire for Stabæk og to for Vålerenga, en kamp endte uavgjort. Vi kan altså ikke se mot statistikken denne gang for å prøve forutsi hvordan det skal gå.

Vi håper uansett at årets bortestatistikk forbedres. På sine hjemmesider inviterer Stabæk til «Bærums fineste green», og melder samtidig at de vil «vise Klanen at det finnes et bedre alternativ». Vi håper både lag og supportere vil ta ansvar for raskt å vekke bærumsfolket fra denne naive drømmen.  ØT-bane går direkte fra Helsfyr (Intility/Øst) til Bekkestua (f.eks. lørdag kl. 1406)

Stabæk har brukt sommeren på å hente hjem landslagets skadde midtbanespiller Ingvild Isaksen fra Juventus. Vålerenga sikret seg denne uka den britiske midtbanespilleren Jenna Dear fra balløya, og hun blir nok å se i kamptroppen.

Det gjelder ikke Stine Reinås, Anne Lise Olsen, Maren Hauge eller Julie Trustrup Jensen, sistnevnte er riktignok ikke langt unna å kunne debutere, men lørdagens kamp kommer nok i tidligste laget.

Vi gleder oss til kamp og det samme gjør damene.

Denne saken handler omA-LAGET,