Midtbanespilleren noterte seg for to mål i 5-0 seieren i våres. Lørdag ble hun matchvinner med kampens eneste scoring.

Etter en jevn og sjansefattig åpning på Nadderud festet Vålerenga grepet midtveis i førsteomgangen. 22 minutter var spilt da Sherida Spitse viste fram det ypperste av blikk og frisparkpresisjon, og spilte fri Andrine Tomter på bakerste stolpe.

Drøbak-jenta dro til på hel volley fra 13 meter, og sendte ballen i bue mot et brutalt møte med tverrligger, men dessverre noen millimeter for høyt til at kollisjonen endte med skåring.

Vålerenga fortsatte å produsere sjanser. Nærmest å lure ballen forbi Ingrid Hjelmeseth var et skudd fra Marte Berget og headinger fra Isabell Herlovsen og Celin Bizet Ildhusøy. Stabæk hadde også et par muligheter på overganger og skudd fra distanse, men Vålerenga hadde fortjent å lede til pause.

Etter 15 minutter i garderoben brukte Vålerenga bare 15 sekunder på igjen å komme til avslutning, men Herlovsens skudd ble blokkert. Like etter hadde Celin Ildhusøy en stor mulighet på bakerste stolpe. Men da kampen igjen så ut til å bli mer sjansefattig, skulle utbetalingen komme. Camille Levin spilte vegg med Isabell Herlovsen etter et innkast, og så Ildhusøys smarte bevegelse.

«Cubafoten» fikk stor plass på høyre flanke, og prikket et innlegg mot Ingrid Schjelderup. Innlegget tok veien innom Stabæks keeper før den landet foran Schjelderups føtter. Midtbanespilleren forsynte seg av nedfallsfrukten, og grep den overkommelige oppgaven med å rulle ballen over streken begjærlig.

(Referatet fortsetter under videoen)

 

Etter ledermålet åpnet kampen seg igjen. Vår britiske debutant Jenna Dear var nær ved å hæle inn et kunstmål på sin tredje ballberøring. Men også Stabæk fikk noen muligheter mot slutten. Den største muligheten fikk Synne Jensen alene med keeper ti minutter før slutt, men hun ble heldigvis forstyrret nok til at skuddet gikk på utsiden av Engas mål, og Oslos stolthet kunne cruise inn til sin andre strake trepoenger.

Assistenttrener Raymond Mikkelsen gledet seg først og fremst over 3 poeng og seier under vanskelige værforhold, men fant også noen årsaker til at det gikk veien:
– Jeg føler at det begynner å sette seg litt mer. Vi hadde en god inngang til kampen med ei god treningsuke, og vi så en del av det vi har jobba med på trening.

Mikkelsen forteller også om god stemning, og passer på å skryte av spillerne:
– Dette er en veldig bra gruppe å jobbe med! Vi føler vi fortsatt har mer å gå på, men vi har spilt på oss sjøltillit, og er ordentlig på vei.

Vi håper utviklingen fortsetter. Onsdag venter, til nå, ubeseirede LSK i cupens kvartfinale. Kampen spilles i LSK Hallen med avspark 20:00

Kampfakta:

Stabæk – Vålerenga 0-1 (0-0)

MÅL: 0-1 Ingrid Schjelderup (70) (Celin Ildhusøy, Camille Levin)

Laget (4-3-3): Guro Pettersen – Camille Levin, Ingrid Søndenå, Stine Pedersen, Andrine Tomter – Ingrid Schjelderup, Sherida Spitse, Victoria Ludvigsen – Marte Berget (Marie Markussen fra 46.), Isabell Herlovsen (Jenna Dear fra 72.), Celin Ildhusøy (Adriana Imeri fra 90.).