Førstkommende onsdag kl. 20:00 går kvartfinalen i årets NM-sluttspill av stabelen for Vålerengas del, og det er Lillestrøm som er motstander i LSK-hallen. Det er ikke så lenge siden vi var der sist, da ble det tap 2-0, men cup er cup, og nå skal vi seire!

Fra forrige kamp tar vi med oss at vi holdt stand stand lenge, og første omgang endte 0-0. Dessverre gikk det ikke helt inn, Lillestrøm scoret to ganger, og tapet var et faktum. Vi trenger med andre ord denne gangen å klare og stå kampen helt ut, vi kan ikke tillate oss et eneste hvileskjær – til det er Lillestrøm for gode.

Vi må være på fra første spark.

Lillestrøm har smått utrolige 15 kamper uten tap i årets Toppserien, i tillegg kommer cupkampene. De har faktisk ikke avgitt et eneste poeng i Toppserien.

– Det var et mer hederlig tap enn hjemmekampen i våres, men vi skal gå fra hederlig tap til å vinne, fortalte Monica Knudsen til vif-damefotball.no etter kampen mot Lillestrøm sist.

Vi har all statistikk mot oss inn mot denne kampen. Minus én ting.

Vant i fjor

Det var riktignok semifinalen, og det var hjemme på Intility Arena, men det betyr ikke noe. Oppgaven er like formidabel da som nå. Vi har dog med oss to sterke resultater i sekken. Hjemmeseieren mot Sandviken lørdag for en drøy uke siden, og borteseieren mot Stabæk sist lørdag. Begge kampene endte 1-0 i vår favør.

Men vi kan ikke satse på at Lillestrøm undervurderer oss. Vi må gjøre jobben selv, både på gresset og på tribunen. Med de to tapene for Lillestrøm i Toppserien er jentene fandenivoldske og heltente på å slå tilbake.

Og ja, vi er skadeplaget fortsatt, det skal vi ikke stikke under en stol, selv om Julie Trustrup Jensen riktignok begynner å nærme seg kampform. Men tæl og pågangsmot kan overmanne selv den beste motspiller. Og selv om vi ikke kan basere oss på at Lillestrøm går på en mental smell så hadde det ikke gjort noe.

Det er tross alt Lillestrøm vi snakker om her.

Legger man til at jentene fikk smaken på finale i fjor, ja da påstår vi at det er åpning for et resultat i favør jentene fra Oslos østkant.

Kampen starter altså kl. 20:00, og Klanen setter opp buss! Prisen for bussen er kr. 50,-. Bussen kjører fra Vålerenga Vertshus kl. 19:00 og fra Øst kl. 19:10. Retur etter kampen. Påmelding til Nina som SMS på telefon 91755725, merk påmelding med «damekamp».

Ja, og bussen har alle rettigheter for alle aldres behov og glede.

Heia VIF!

Denne saken handler omA-LAGET, , ,