Det har vært mye liv på Valle-feltet de siste ukene under Fotball Campen 2018. Det har vært godt vær, masse god energi og ca. 150 ivrige barn som har deltatt på årets Camp.

Hvert år arrangerer Vålerenga en Fotball Camp rett før skolen starter. Der øves det på finting, ballføring, pasningspill, avslutninger og mye mer. Det legges også stor vekt på at det også er sted hvor man møter andre fotballglade barn, får gode fotballminner, opplever mestring og selvfølgelig, et energiutløp.

Gøy på Vålerenga fotballskole

Jeg tok en prat med noen av gruppene under trening i formiddag. Etter å ha observert mål etter mål med feiringer som er en proff verdig, gikk jeg bort til trener Noah (17år) og gruppen Gutter -11/-12 som tok en pust i bakken.

Barna forteller meg at de har det gøy på fotballskole. Jeg ba dem om å nevne en ting som de har likt best fra ukene her. Det ropes ut å goale, spille kamp og finte med smil om munnen.

Litt lengre borte var det en annen gruppe som satt med vannflasken i hånden. Gutter -08 hadde trening sammen med trener Siem (17år) og Sander (16år).

De ville melde at også de koste seg på fotballskole! Å spille kamp var definitivt det beste de kunne gjøre på trening, og Siem og Sander var flinke trenere som de hørte på – nesten alltid.

Barna har også fått besøk på fotballskolen. De har spilt fotball og fått autografer fra Vålerenga Elite og noen av deres eliteseriespillere.

Jeg spurte -08 gutta om de også så på damefotball som gøy. Her var det delte meninger, men det var flere som hadde vært innom Intility for å se Vålerenga Damer spille, og hadde full kontroll på Champions League vinnere Olympique lyonnais med norske Ada Hegerberg med på laget. Det viste seg også at mange av de som først sa «nei» aldri hadde sett en damekamp, og da ble vi enige om at det egentlig blir vanskelig å si om det var gøy eller ikke om man ikke har sett.

Vålerenga Fotball Camp 2017. Foto: Hedda F Jørgensen

Våre flinke trenere

Det er også mange unge gutter og jenter som stiller opp som trenere under disse ukene med fotball. Flere har prøvd seg som trenere for første gang. Både Noah på 17 år, Hanna på 15 år og Marit på 16 år har alle begynt som trenere dette året.

– Det er noen snille, ivrige og energiske gutter de jeg trener her. Jeg begynte som fotballtrener nå i sommer og har fått mersmak etter å ha deltatt som trener på fotballskolen. Det er gøy. Og det kan være noe jeg trives med på fulltid det her ja, sier Noah.

Hanna og Marit fortalte meg at de har hatt en flott uke. – Det ser ut som barna har hatt det veldig gøy. Det er viktig. Vi har også følt at vi har lært masse, både fra dem og i rollen som trener. Det er fint med erfaring som trener. Kanskje det er noe å gjøre når vi er ferdige som fotballspillere.

Også Siem på 17 år og Sander på 16 år snakket om at det har vært lærerikt å få prøve å lære bort sine ferdigheter til barna, i tillegg til litt slitsomt.

– Det er morsomt å være trener men samtidig også litt slitsomt. Jeg kommer hjem og er ganske så sliten etter en dag med de gutta her, sier Sander.

Det har vært en super Fotball Camp i år og vi håper alle har kost seg så mye som det har sett ut som. Lykke til med skolestart og hverdag, alle sammen!