Grand Bodø – Vålerenga 1-2: To frisparkperler sørget for at de tre poengene ble med hjem til Oslo

Etter to strake seire i Toppserien og mye oppløftende spill mot LSK i cupens kvartfinale, var det knyttet store forventninger til tre poeng mot tabelljumbo Grand Bodø søndag ettermiddag. Likevel var det hjemmelaget som kom best ut av startblokkene.

Før minuttet var spilt satte Stephanie Mariana Ribeiro ballen bak Guro Pettersen og kampen hadde fått den verst tenkelige starten for Vålerengas del. Hjemmelaget kunne ligge lavt og kjøre overganger, mens Oslos stolthet slet med å komme til de helt store mulighetene, på tross av dominat banespill.

Da tok kaptein Spitse ansvar. Fem minutter før pause fikk hun selv et frispark fra drøye 35 meter og ekspederte det like greit rett nedenfor krysset. 1-1 stod seg til pause.

Andre omgangen var noe mer fartsfylt enn den første, med sjanser til begge lag. Marie Markussen fikk to gode muligheter innledningsvis, men klarte ikke å overliste Grand Bodøs keeper. Det klarte Sherida Spitse, igjen.

Denne gangen var frisparket noe nærmere mål og den nederlandske landslagsprofilen plasserte ballen knallhardt nede i hjørnet. Flere mål ble det ikke og Vålerenga kunne innkassere den tredje strake seieren i Toppserien og ligger nå på en 6.plass, kun 4 poeng bak Sandviken på bronseplass.

Nå venter to ukers landslagspause, før Klepp kommer på besøk søndag 9. september klokken 15:00, men du trenger ikke vente så lenge før du kan ta turen til Intility. Tirsdag 4.september spiller Norge – Nederland i den avgjørende VM-kvalifisieringskampen om å komme til VM i Frankrike 2019. Billetter kan du kjøpe her

Se høydepunktene og frisparkene her

 

Denne saken handler omA-LAGET,