Onsdag er det U23-landslagskamp mellom Norge og England, og tre Vålerenga damer vil være på banen.  

U23-turneringen starter i morgen og lagvenninnene Andrine Tomter og vår seneste signering, Benedikte Birkelund er begge tatt ut til Strauses tropp.

Første kamp for Norge og VIF damene er mot England onsdag kveld. Der møter Tomter og Birkelund enda en lagvenninne, Jenna Dear, som er tatt ut på Englands U23 landslagstropp.

Tomter har 5 kamper for Norges U23-landslaget og var også med under fjorårets turenering. Birkelund har 3 kamper for U23-laget, og Dear har 1 kamp for U23-landslaget til England. De er alle godt vandt med landslagsoppdrag og har representert Norge og England flere ganger tidligere for de yngre landslagene.

Norge – England kan bli en spennende kamp onsdag kveld. Under Nordic Tournament 2017 var det England som kom ut som vinner etter å ha slått blant annet Norge (med Andrine Tomter) 2-0. Dette var også sist gang U23-landslagene møtte hverandre som kan bety England har masse selvtillit inn mot kampen. Men ser vi på statistikken er det et annet bilde som kommer frem.

Etter de siste 14 oppgjørene mellom Norge og England har Norges U23-landslag vunnet 8 av kampene, spilt 4 uavgjort, og tapt 4. I tillegg har også Norge totalt 24 mål på Englands mål, mens de bare har 10 på vårt.

Det sagt så gleder vi oss til å se Vålerengas damer i aksjon i nasjonaldrakt – både den norske og engelske. Gratulerer med uttaket alle tre!

Praktisk informasjon

  • Turneringen holdes i Østfold, og de deltagende nasjonene er Norge, England, USA og Sverige.

Norge spiller mot:

  • England onsdag 29.08 kl 1900 på Sarpsborg Stadion
  • Sverige fredag 31.08 kl 1900 på Fredrikstad Stadion
  • USA mandag 03.09 kl 1900 på Sarpsborg Stadion.

Norges landslagstrener Alexander Straus tok ut sin første tropp som trener for U23. Hele troppen ser du HER

Les mer om Andrine Tomters landslagsuttak her.

Les mer om signeringen av Jenna Dear her. 

Les mer om signeringen av Benedikt Birkelund her.

Denne saken handler omA-LAGET, , ,