Norge J19 slo Island 1-0 i Sandefjord onsdag. Søndag vant de norske jentene 2-0 over Sverige etter to scoringer av vår egne Celin Bizet Ildhusøy.

– Dette var en bra kamp. Vi var gode fra start til slutt og vant veldig fortjent, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

– Vi tok initiativet fra start, la press på Sverige og skapte mange sjanser. Midtveis i omgangen jevnet det seg litt ut før vi tok tilbake initiativet frem mot pause.

Ildhusøy scoret to

Etter pause fikk Norge betalt for overtaket.

– Også i andreomgang var vi klart best fra start og da fikk vi også fortjent uttelling. Den store forskjellen mellom omgangene var at vi scoret på sjansene etter pause. Vi gjorde mange bytter og både de som startet og de som kom inn leverte en veldig god kamp.

Celin Bizet Ildhusøy scoret begge målene på Storstadion i Sandefjord.

– Det var to veldig fine mål etter angrep som vi har trent på. Den første målet kom etter et innlegg fra venstresiden som endte hos Celin som scoret på en volley. Det andre målet kom etter et innkast på høyresiden der Matilde Alsaker Rogde dro seg fri før hun slo inn foran mål. Celin vant duellen og satt inn sitt andre for dagen, forteller landslagstreneren til fotball.no

EM-kvalifisering i oktober

Høstens store mål er EM-kvalifiseringen i Bosnia og Hercegovina i begynnelsen av oktober. Der er Georgia og Tsjekkia motstandere i tillegg til vertslandet.

– Denne samlinga har gitt oss veldig mange gode svar som vi drar nytte av når vi skal spille kvalifisering i oktober. Vi er godt forberedt til kampene i Bosnia og Hercegovina, slår Lexerød fast.

Norges lag (3-5-2): Kristin Rage – Sara Lindbak Hørte, Malin Skulstad Sunde (kaptein), My Haugland Sørsdahl – Elisabeth Terland, Rikke Bogtveit Nygard, Olaug Tvedten, Julie Blakstad, Anna Jøsendal – Celin Bizet Ildhushøy, Sara Kanutte Fornes

Norges J19 landslag. Foto: Anne Karin Østensen / NFF