Norge trakk det lengste strået mot Nederland og kunne med sin 2-1 seier juble over VM-deltagelse i Frankrike 2019

Norge tok en tidlig ledelse ved Ingrid Syrstad Engen i den avgjørende VM-kvalifiseringskampen på Intility Arena. Og kun minuttet senere doblet Vålerengas egne Isabell Herlovsen med et kunststykke av en scoring.

Hun kriget ballen til seg fra Nederlands midstopper og limte den nede ved stolperota fra sekstenmeteren.

Isabell Herlovsen jubler over sin 2-0 scoring. Foto: Morten M. Larød

Nederland reduserte til 1-2 da en halvtime var spilt og jaget en utlikning resten av kampen. Den kom aldri, dermed er de Norske fotballjentene klare for VM. Sherida Spitse & Co må derfor ut i playoff for å komme seg til VM, hvor de konkurrerer mot Sveits, Danmark og Belgia om den siste plassen.

Folkefest på Intility

I forkant av kampen kunne NFF rapportere over 8000 solgte billetter, hvorav 2000 av disse hadde blitt delt ut gratis gjennom appen «min fotball».  Og på tross av det noe tidlige kamptidspunktet dukket nærmere 6000 feststemte publikummere opp (endelig tilskuertall er ikke oppgitt pr. 5/9). Det er flere enn det har vært på en kvinnelandskamp siden 2000, da Norge spilte en treningskamp mot USA i forkant av OL i Sydney.

– Det var helt fantastisk å spille foran så mange engasjerte hjemmepublikummere som ga oss masse energi. Tusen takk til alle som møtte opp, forteller en henrykt Isabell Herlovsen.

Spillere fra damelaget, J19 og J17 og flere andre frivillige fra Vålerenga Fotball stilte opp på dugnadsarbeid og klubben ønsker å rette en stor takk til alle bidragsytere for gjennomføringen av kampen, samt NFF for at et godt samarbeid rundt arrangementet.

Flere bilder fra kampen finnes her.