Lørdag 9. september 2017 ble Vålerenga kultur- og idrettspark åpnet med Vålerenga – Kolbotn. Nå er det ny hjemmekamp ett år etter.

Vålerengas vant 2–0 over Kolbotn i toppserien i den aller første kampen spilt på klubbens nye stadion i fjor høst, nå Intility Arena.

Med åpningsfest og aktiviteter på torget var det mange som tok turen for overvære det historiske øyeblikket.

Publikumsrekord

Det ble faktisk tilskuerrekord på øverste nivå i norsk kvinnefotball. 3541 publikummere var på plass lørdag, men med noen utfordringer rundt stadions tellesystem ved enkelte innganger, anslo arrangementsledelsen at det nok var nærmere 5000 tilskuere.

Tilskuerantallet var uansett mer enn en dobling av den forrige rekorden. I 2014 var det 1643 tilskuere på seriefinalen mellom LSK og Stabæk.

Historiske amerikanere

Stephanie Verdoia fra USA skrev seg inn i Vålerengas historiebøker som tidenes første målscorer på vår nye hjemmebane.

– Det er en teknisk perle, uttalte NRKs fotballekspert, Lise Klaveness.  Verdioa hadde følgende å si til NRK etter kampen. – Det føltes utrolig godt å gjøre det for denne klubben og skape historie

En annen amerikaner, Elise Krieghoff økte til 2–0 like etter pause.

Her kan du oppleve (å få gåsehud) alle høydepunktene fra den historiske åpningskampen

Øvrig kampfakta finner du her.

Klepp ett år etter

I dag, søndag 9. september er det nok en hjemmekamp. Nå på Intility Arena med Klepp som motstander. Vålerenga ligger per nå på en 6. plass på tabellen, 9 poeng unna Klepp på en 2. plass, mens det kun er 4 poeng opp til Sandviken på bronseplassen.

Forrige kamp i Toppserien endte med 2-1 seier borte mot Grand Bodø. Siden den kampen er noen tilbake i troppen, blant annet Anne Lise Olsen og nysigneringen Benedikte Birkelund. Monica Knudsen har følgende å velge mellom i morgen.

Guro Pettersen, Melenie Watts, Andrine Tomter, Benedikte Birkelund, Stine Baliisager Pedersen, Camille Levin, Victoria Ludvigsen, Sherida Spitse, Kine Fløtre, Ingrid Schjelderup, Jenna Dear, Marie D. Markussen, Celin Ildhusøy, Marte Berget, Isabell Herlovsen, Anne Lise Olsen og Tina Dalgård.

Mer om kampen og hvordan du kan skaffe deg gratis billetter og være med på aktiviteter før kamp kan du lese om her.

I tillegg får du også møte jentene i kantina etter kampen!