Vålerenga – Klepp 1-1. Det ble en tett og jevn affære mot serietoer Klepp på Intility Arena søndag ettermiddag.

Vålerenga var forberedt på en tøff og fysisk kamp mot Klepp, hvor de berømte små marginene fort kunne utgjøre forskjellen.

Den første omgangen ble målløs, men begge lag hadde hver sin store mulighet til å ta føringen. Først var Klepps Hege Hansen alene med Guro Pettersen og fikk ballen forbi Vålerengas sisteskanse. Victoria Ludvgisen tok imidlertid en solid sklitakling og reddet ballen på streken.

Litt senere var det Isabell Herlovsen sin tur til å være alene med keeper. Landslagsspissen fikk avsluttet, men keeper stod i veien. Resten av omgangen var preget av mye ballinnhav hos Vålerenga, men uten større uttelling stod det 0-0 til pause.

Oslos Stolthet tok også initiativet i den 2. omgangen, selv om de store sjansene uteble. Klepp var på sin side noe mer aggressive etter hvilen og etter 67. minutter gikk de opp i ledelsen.

Rask utligning

Jærbuene klarte å opprettholde presset rundt vår sekstenmeter, hvilket skulle få uttelling. Etter 67. minutter fant en god crosser Zanetta Wyne på bakre stolpe. Hun kom først på ballen og headet den via Guro Pettersen og opp i nettaket.

Men de hvitkledde var ikke lenge i paradis. Vålerenga gikk rett i angrep og Marie Markussen kippet Jenna May Dear lekkert alene med keeperen.

Den engelske U23-landslagsspilleren spilte ballen forbi Kleppkeeperen som kom for sent inn i duellen og la Vålerengas nummer 7 i bakken. De 279 fremmøtte tilskuerne ropte på straffe og etter litt betenkningstid pekte dommer Emilie Rodahl Dokset på ellevemeteren.

Straffen ble ekspedert sikkert i mål av kaptein Sherida Spitse og lagene var like langt.

Sherida Spitse var sikker fra straffemerket. Foto: Morten M. Larød

Deretter roet kampen seg noe og selv om Vålerenga skapte en del halvfarligheter mot slutten, var det gjestene som var nærmest å få ballen i nettet med en heading som gikk i stolpen. Dermed endte bataljen 1-1 og førte Vålerenga forbi Kolbotn opp til en 5.plass på tabellen.

– Det er irriterende å ikke vinne, selv om uavgjort nok var et riktig resultat, forteller Monica Knudsen før hun fortsetter.

– Jeg synes vi opptrer mye mer solid enn tidligere i år, men vi mangler litt på den siste tredjedelen. Det er riktignok ikke så rart ettersom vi har fokusert mer på å fremstå mer organisert bakover på banen. Vi tar med oss ett poeng og vil jobbe knallhardt for å klatre ytterligere på tabellen utover høsten, avslutter Vålerengas hovedtrener.

Se bildene fra kampen her!

Høydepunkter ser du her.