Høsten 2017 kunne vi lese i Nettavisen, NRK og på våre hjemmesider at Ingrid Søndenå fikk påvist hjernesvulst. Ett år senere må midtstopperen operere bort en ny svulst.

Høsten 2017 ble Ingrid Søndenå operert etter å ha fått påvist hjernesvulst. Ett år senere må midtstopperen operere på nytt.

– Det er klart det er kjedelig å oppleve dette igjen, sier 24-åringen.

Det var MR-bilder av hjernen som gjorde at legene oppdaget en hjernesvulst i fjor høst. Etter funnet gikk det ikke en gang en uke før hun var ferdig operert på Ullevål sykehus.

Ny operasjon

Etter operasjonen tok det bare 6 måneder før hun var klar for å spille 90 minutter igjen for Vålerenga. Legene har i etterkant fulgt henne opp, og under en rutineundersøkelse i september fikk hun den kjedelige beskjeden om at det som lå igjen, en minimal restsvulst, har begynt å vokse.

Legene ved Ullevål sykehus har anbefalt Søndenå en ny operasjon. Denne gjennomføres i begynnelsen av oktober. Det betyr at Bøler-jenta går glipp av resten av sesongen. Hun skal likevel trene mer eller mindre normalt frem til hun legges inn.

Positiv innstilling

Til tross for situasjonen, er Søndenå ved godt mot.

– Jeg får jo ikke gjort så fryktelig mye mer enn å se fremover, tenke positivt og følge rådene fra legene.

– Planen er helt klart å komme tilbake igjen fra 2019. Også må jeg takke for alle gode tanker og støttende ord fra lagvenninner, supportere og alle andre. Det settes pris på, avslutter den sympatiske forsvarsspilleren.

Ingrid Søndenå er fast bestemt på å komme tilbake igjen etter operasjonen. Foto: Morten M. Larød

Denne saken handler omA-LAGET, , ,