Ny uke og nye klubbesøk! I uke 41 var 3 spillere fra Vålerenga Damer A på besøk hos Jutul jenter 12-14 år. 

Klubbesøkene som damelaget drar ut på denne høsten i samarbeid med Toppserien og OBOS er så langt en utelukkende positiv og super opplevelse.

Har vi klart det, kan de klare det.

Tina Dalgård, Marie Dølvik Markussen og Emilie Libakken Østerås var de tre som denne onsdagskvelden dro ut til Jutul for å ha en treningsøkt og møte jentene.

– Det er veldig viktig å vise til andre unge jenter at drømmen er mulig! Har vi klart det kan jo de klare det de også. Og det alltid en god opplevelse å trene en gjeng så motiverte og flinke unge fotballspillere. Jutul jentene er noen tøffe jenter som det har vært supert å bli litt kjent med. Både spillere, foreldre og trenere var veldig trivelige så vi følte oss veldig velkomne.

Vålerenga Damer på klubbesøk til Jutul! Foto Jutul Alina Aspaker #2

Gode rollemodeller

Jutuljentene Amalie, Ane, Celine, Malin og Rebekka fortalte etter økten at de satt utrolig pris på besøket, og syns Tina, Marie og Emilie er gode rollemodeller.

– Vålerenga damene var engasjerte og flinke til å forklare øvelser. De var gode til å gi positive tilbakemeldinger/komplimenter, og de var gode rollemodeller for oss. Jeg tror konsentrasjonen og innsatsen til alle på treningen var større enn på en vanlig trening.

Vålerenga Damer på klubbesøk til Jutul! Foto Jutul Alina Aspaker #2

Når spurt om hvorfor de tror at A-lagsspillerne velger å bruke en frikveld på treningsfeltet svarer de at de tror det er for å motivere unge jenter til å spille fotball.

– Jeg tror de gjør dette fordi de er veldig glade i fotball og kanskje de ønsker å motivere jenter til å spille mer fotball, sier Rebekka.

Vålerenga Damer på klubbesøk til Jutul! Foto Jutul Alina Aspaker #2

Veldig viktig med slike klubbesøk

Slike tiltak som dette klubbesøket tror de også er veldig viktig, og alle sammen vil gjerne være med på noe lignende igjen.

Ane fortalte at kvelden har vært gøy, lærerikt og at det var veldig kult å bli trent av proffe spillere. Celine legger til at hun har gledet seg litt ekstra til denne treningen, og gir litt ekstra i tillegg til å ønske og bli en bedre fotballspiller.

– Vi kan trygt si at besøket fra Tina, Emilie og Marie var en suksess og at de gjør en flott og viktig innsats for jentefotballen, sier jentenes lagleder, Tor Hernæs.

Denne saken handler omA-LAGET, ,