Vålerenga tar turen til en nyoppussa Ørn-arena for å møte Trønderlaget for å kjempe om 3 poeng lørdag.

Det er tre kamper igjen av årets sesong, med 9 poeng igjen som det kan jaktes på. Og Vålerenga har los på lagene foran på tabellen.

Kampen sendes direkte på NRK1 lørdag fra 14:45 og hvis du ikke har lineær TV kan du se kampen her!

Medalje er fortsatt mulig, og det er ikke til å stikke under en stol at det blir en kamp mot Røa og Kolbotn om å bli beste Oslo-lag på tabellen.Etter seieren mot Avaldsnes forrige helg er Vålerenga nå oppe på en 6. plass. De 3 poengene smakte utrolig godt etter både tapet mot Røa og poengdelingen med Klepp. Men det er ikke tid for å legge seg på latsiden.

Det tradisjonsrike laget fra Nidaros har vært en pioner i Toppserien, men i år har det gått trådt for de gule og blå. Trondheims-Ørn ligger på 10. plass på tabellen og har totalt 17 poeng. Vålerenga med 12 poeng mer er som nevnt på 6. plass.

Historisk jevnt

Tidligere kamper mellom Vålerenga og Trondheims-Ørn har vært preget av en jevn fordeling av tap og seier. De har like mange tap og seire mot oss som vi har mot dem. Ørn har derimot bare 2 seire av 9 mulige på sin midlertidige hjemmebane i år, og det er uavgjort som er det Ørn stadion har bydd mest på under årets sesong.

De har også sluppet inn flere mål enn de har scoret selv på hjemmebane, som er en trend vi håper de ikke bryter under lørdagens kamp.

Under OBOS Superhelg på Telenor Arena i mai leverte «hjemmelaget» Vålerenga en mindre god kamp, og måtte til slutt se seg slått av gjestene fra bartebyen.

Når det gjelder Vålerenga på bortebane er det tap som har preget sesongen. Av 9 bortekamper denne sesongen har det blitt 5 tap mot 3 seire. Dette er ikke statistikk slik vi liker det, men denne lørdagen har vi en sjanse til å bedre denne.

Lang skadeliste

Monica Knudsen har derimot ikke et luksusproblem når det kommer til å velge ut troppen som setter seg på flyet lørdag morgen. Den særdeles kjedelige skadeproblematikken har ikke bedret seg utover høsten, og det er lite man kan gjøre med flere av spillerne som er ute med skader av større omfang. Her er lista:

  • Tinni Korpela brakk armen før sommeren og er ute resten av sesongen
  • Stine Pettersen Reinås opererte akillesen i høst, og situasjonen ble ikke bedre da det gikk infeksjon i operasjonssåret. Ute resten av sesongen
  • Ingrid Søndenå har nylig blitt operert for hjernesvulst og er ute resten av sesongen
  • Jenna May Dear slo skulderen og kragebeinet kraftig under oppvarmingen mot Røa og er fortsatt ikke i trening igjen. Uvisst når hun er tilbake
  • Julie Trustrup Møller pådro seg en korsbåndskade under en rekruttkamp mot LSK kvinner nylig. Må belage seg på en lang skadeperiode
  • Maren Eithun Hauge opererte kneet i høst og er nok ikke aktuell for de resterende kampene

Imidlertid er Marie Markussen tilbake etter sin suspensjon for gule kort og er som resten av jentene klare til å gjøre forsvarsrekka til Trondheims Ørn svimle på lørdag.