Etter en turbulent tid hvor det ble påvist ny svulst i hjernen, påfølgende hjerneoperasjon og sykehusopphold, kan Ingrid Søndenå bekrefte at operasjonen gikk som den skulle.

Les om hjernesvulsten og hvordan Ingrid taklet det her

Til tross for en tung beskjed i September og en ordentlig skremmende diagnose, er Søndenå nå ferdig med Ullevål sykehus og operasjoner for denne gang.

– Kirurgene ga uttrykk for at de var fornøyde både med operasjonen og de nye MR-bildene som ble tatt dagen etter operasjonen. Det er et veldig godt utgangspunkt, men jeg har selvfølgelig ingen garanti for at dette ikke vil komme tilbake. Det er en usikkerhet jeg må leve med, sier Vålerengas #3.

Har satt utrolig pris på støtten

Da operasjonen var unnagjort tok det bare 2 dager før Ingrid Søndenå var skrevet ut og hjemme igjen. Støtten hun fikk gjennom sosiale medier og privat har hun satt utrolig pris på og sier den har vært veldig god å ha i ryggen.

– Det er en enorm lettelse å være ferdig, og det var veldig godt at jeg kom meg mye raskere enn i fjor. Jeg opererte på torsdag og var allerede lørdag i god nok form til å dra hjem. Tiden etter operasjonen har foreløpig vært langt bedre enn i fjor. Jeg har i år igjen fått mye støtte både fra VIF-familien og andre, noe jeg setter veldig stor pris på.

Toppserien 2018 foto Morten M Larød

Seriestart er et naturlig mål

Det har vært et år med opp- og nedturer for forsvarskjempen. Etter 18 kamper for Vålerenga i Toppserien i årets sesong rundet hun godt over 100 kamper for klubben og fikk hyllest sammen med lagvenninne Maren Hauge forrige Toppserierunde.

Videre gjennom høsten og vinteren har Søndenå fått beskjed om å ta ting rolig. Hun har satt seg mål om å være tilbake på fotballbanen tidlig 2019, nærmere bestemt til seriestart. I fjor klarte forsvarsspilleren å komme seg tilbake i kamp på utrolige 6 måneder. Noe hun håper å få til igjen i år.

– Jeg har fått beskjed om å ta det rolig både når det gjelder opptrening og alt annet, og det er selvfølgelig et råd jeg følger. Jeg føler meg i fin fysisk form og ser frem til å komme i lett opptrening ganske snart, så får vi ta det steg for steg etter det. Seriestart er et naturlig mål for meg, og for å være aktuell må jeg jo også spille treningskamper i vinter.

Les også

Denne saken handler omA-LAGET, ,