Tirsdag kveld var over 100 jenter på vei til Intility Arena med fotballsko under armen, energien på topp og med store forventninger. Alle sammen klare for å spille fotball med damene på A-laget. 

(Se video og bilder nederst i saken)

Fellestreningen ble arrangert for Vålerengas jentelag. Ekstra hyggelig var det også at Ås J15 kom på besøk, da deres klubbesøk ikke lot seg gjennomføre ute hos dem.

Lagene fikk mellom 2-3 spillere fra A-laget som skulle være deres trenere for kvelden, og før økta ble det også tid til litt skravling.

Ivrige jenter

15 minutter før treningen startet, fikk vi snakket med noen jenter fra Vålerengas J06 lag. De stod klare og hadde gledet seg masse til kveldens happening.

– Det er så gøy og kult at vi skal få trene med damespillerne! Også skal vi være ute på Intility Arena som også er litt stas da. Det beste jeg vet med fotball er å score mål og spille kamper. Kanskje vi får gjøre det i dag, fortalte jentene ivrig

Treningen var organisert slik at alle fikk plass ute på matta. Damespillerne kjørte sine egne opplegg ut i fra alder og antall spille de hadde. Timen med trening gikk over på 1, 2, 3 og til slutt ble det et fellesbilde med hele «Vål’enga jenter»

Vellykket fellestrening med Damer A oktober 2018! foto: Lars Øverland

A-lagsspillerne så veldig fornøyde ut og fortalte at alle hadde lagt inn en god innsats og jobba hardt.

De la vekt på at jentene var noen flotte barn/ungdommer som var lette å trene og fulgte godt med på tilbakemeldinger og øvelser. Det er ingen tvil om at noen fremtidige fotballstjerner gror i de yngre rekkene hos Vålerenga.

Fra Ås til Intility Arena

Vi har vært ute på flere klubbesøk denne høsten og Ås sitt besøk gikk i vasken ettersom vi ikke fant en dato som passet alle. Heldigvis var dagen for fellestrening ledig og vi inviterte dem hit slik at også de fikk muligheten til å treffe Vålerengas spillere.

Etter treningen var ferdig stod en fornøyd gjeng 15-åringer og tok en pust i bakken og samlet tingene sine. Frida, Tuva, Sara og Linnea hos «de grønnkledde» fortalte om mye konkurranseinstinkt i laget og at den siste konkurransen på slutten var et høydepunkt.

– Treningen har vært kjempe flott og veldig gøy. Vi har gjort så mye interessant og konkurransen til slutt var kjempemorsom!

Det var Jenna Dear, Tina Dalgård og Stine Ballisager Pedersen som styrte treningen med Ås og jentene mente at de gjorde en god jobb.

– De var kjempe flinke og hyggelige! De sa masse interessant om livet sitt som spillere og hadde en morsom økt planlagt til oss. Vi koste oss masse sammen med dem i dag.

Monicas trenerforum

I tillegg til trening for jentelagene ble det også arrangert et felles trenerforum for de tilhørende trenerne til jentelagene.

Her ble det utvekslet erfaringer og opplevelser og kloke hoder fikk muligheten til å lære fra hverandre. Sjefen selv, Monica Knudsen, snakket om hvordan det jobbes på A-laget

– Jeg satt veldig pris på å møte de andre trenerne i klubben. Det er alltid interessant å snakke om hva som gjør oss bedre i treningshverdagen og forhåpentligvis kan de dra nytte av hvordan vi jobber med jentene «våre», forteller Knudsen.

Fornøyd administrasjon

Daglig leder Morten Grødahl mener dette burde gjøres oftere og planlegger et lignende opplegg allerede mot seriestart 2019.

– Det er veldig givende å se at så mange jenter ville være med på trening. Det så ut som de hadde det gøy og det har kommet inn mange gode tilbakemeldinger i etterkant. Jeg er kjempefornøyd. Dette var gøy!

Også markedsansvarlig Jens August Dalsegg mener at det må oftere inn i timeplanen.

– Jeg håper dette inspirerte kanskje en eller to av de unge jenter til å ønske å bli fotballstjerne, eller gjorde at noen kanskje fortsetter enda ett år til med fotball nå når ungdomslivet begynner å banke på døra. Det var en herlig kveld!

Takkemeldinger

Det har vært en god respons i etterkant av besøket. Det er mange som har kost seg og som har fått nye forbilder – dette syns vi er kjempe stas og det er utrolig gøy å lese alle meldinger. Takk for at dere ville komme alle sammen! Håper å se dere ved neste anledning.