To minutter på overtid dukket Stine Ballisager Pedersen opp på bakre stolpe og nikka ballen i mål mellom bena på gjestenes keeper.

Dermed ble det poengdeling på intility arena lørdag og Vålerenga forlenga den fine hjemmestatistikken uten tap siden april.

I en sur og kald trekk var det Vålerenga som skapte kampens første store sjanse ved Ingrid Schjelderup, men midtbaneeleganten satte ballen like til side for mål. Selv om hjemmelaget hadde mye ball den første omgangen, uteble de store sjansene.

Den andre omgangen tilhørte i større grad gjestene fra Bergen. Kun minutter etter pause kom Maria Brochmann alene med Guro Pettersen, men Vålerengas grønnkledde kom seirende ut av den duellen.

Vertenes største mulighet kom da Sherida Spitse testet skuddfoten fra skrått hold inne i sekstenmeteren, men selv om skuddet var hardt, gikk det rett i hanskene på keeper.

I det 66.minutt gikk gjestene opp i føringen. Amalie Eikeland fikk ballen inne i boksen og curlet ballen inn nede ved stolperota.

Selv om et skadeplaget Vålerenga-lag begynte å gå tom for krefter, klarte jentene likevel å skape et visst trykk på gjestene mot slutten av kampen. Scoring etter corner er ikke hverdagskost for Vålerenga, men i sesongens siste hjemmekamp skulle det altså endelig lykkes.

Corneren som ble slått av Spitse ble klarert tilbake til nederlenderen igjen, som lempet ballen inn mot bakre stolpe hvor Victoria Ludvigsen og Stine Ballisager Pedersen var i overtall. Sistnevnte fikk hodet på ballen og dansken notere seg for sitt første mål i Vålerenga-drakta.

Før den tid fikk også Tine Celine England Karstensen sin debut på A-laget. 17-åringen har vært en viktig brikke på rekruttlaget denne sesongen og fikk drøye 5 minutter mot slutten av kampen.

Tine Celine England Karstensen gjør sin debut. Foto: Morten M. Larød

Årets siste Toppserie-kamp spilles borte mot Kolbotn søndag 4 november klokken 13:00. Medaljetoget har gått, men med seier kan Vålerenga i det minste passere Kolbotn på tabellen.

Se høydepunktene fra kakmpen.