Denne høsten har vi besøkt 7 ulike lag og trent over 350 unge jenter! Teisen og Hasle-Løren var de to siste besøkene som ble gjennomført.

Det var Anne Lise Olsen, Kine Fløtre og Mia Huse som dro ut for å møte 45 spente jenter på Teisen.

– Det var skikkelig gøy å møte en jentegjeng som var så engasjerte! Med godt humør og mange fine heiarop var vi igang med økten.

Det ble også kamp på slutten mellom Vålerenga og Teisen.

– Vi hadde alt fra lek med ball, teknikktrening, til avslutninger på mål før vi avsluttet økta med en kamp mellom barna og oss. Til tross for mye godt spill var det vanskelig for oss å komme igjennom en bunnsolid forsvarsrekke og kampen endte med 1-0 tap for oss. Jentene var eksemplariske gjennom hele økten og vi kommer med glede igjen, forteller trioen fra Vålerenga

Herlig gjeng! Foto: Teisen fotball

Under treningen ble gruppa delt i tre etter alder, da det var mange jenter på plass på Bryn-banen denne kvelden. Vålerengaspillerne tok en gruppe hver og rullerte med øvelser de hadde forberedt.

– Våre jenter hadde det gøy og sto igjen med store stjerner i øynene, autografer og selfier etter treningen. De var flinke med barna og fremsto som selvsikre og interesserte i hva barna sa og gjorde. Det var masse smil og latter under hele treningen! forteller lagleder Øystein Karlsen.

Det er viktig å tøye ut. Foto: Teisen Fotball

Trenerne som var med under treningen syns også at dette er et godt tiltak for å skape mer tilhørighet i jentefotballen.

– Selve øvelsene de hadde var morsomme, og de var flinke til å se hver enkelt og gi barna ros. De stod frem som energiske og inspirerende.

Hasle-Løren

Torsdag dro Maren Hauge, Sherida Spitse, Andrine Tomter og Melenie Watts til Hasle-Løren. Der var det omlag 30 yngre jenter som hadde sin siste trening for sesongen og som fikk overraskelsebesøk av Vålerengas damespillere. Lagleder Øyvind Marcussen hadde holdt det planlagte besøket hemmelig for alle andre og dermed ble det umiddelbart god stemning.

– Det var en veldig fin gjeng som var supre å trene! De hørte etter og gav mye. Vi syns det var ekstra hyggelig at de ikke visste at vi kom og fikk se at de ble så glade over at vi skulle ha dagens trening. Det var super hyggelig fra start til slutt, forteller Vålerengaspillerne i etterkant.

Maren Hauge gir spillerne de siste instruksene. Foto: Vålerenga fotball

Maren, Sherida, Andrine og Melenie gjennomførte en times trening før de fikk pratet litt om fotballtilværelsen deres i dag.

– Vi har fått så mye god respons etter disse besøkene. Jentene vi har møtt kommer som regel på den neste hjemmekampen og det har vært et veldig hyggelig gjensyn, fortsetter jentene.

Alle Toppserieklubbene har nå gjennomført sine klubbesøk og for Vålerengas del har det utvilsomt vært en utrolig hyggelig opplevelse.  Det handler om å gi tilbake og ikke minst vise for yngre fotballjentene at det er mulig å bli profesjonell. Slik prøver vi å skape positive rollemodeller for jenter på lik linje som gutter ser opp til eliteserielagene.

Spillerne som har fått besøk har også fått utdelt T-skjorter, gymposer og en egen ball av OBOS, noe som naturligvis falt i god jord.

Vi i Vålerenga ønsker å rette en stor takk til Oppsal, Jutul, Bøler, Ås, Homlia, Teisen og Hasle-Løren for gjestfriheten og ikke minst engasjement som legges ned i disse klubbene! Det har vært en super opplevelse som vi jobber for å gjøre mer av i 2019 og årene som kommer.

Les også om da vi arrangerte fellestrening for våre egne jentelag.

Denne saken handler omA-LAGET, , , , ,