Vi er stolte av å være den eneste klubben i Toppserien med en veldedig organisasjon på drakten vår. De heier på Vålerenga og vi heier på dem!

Sabona er en bistandsorganisasjon som jobber på grasrota for en bedre fremtid for menneskene i Zimbabwe, et konfliktfylt land langt sør i Afrika. De har et helhetlig fokus på utdanning, sysselsetting og helse, og av erfaring vet de at alle tre må til for et bærekraftig samfunn. De tror på at det er hjelp til selvhjelp som er nøkkelen til suksess.

(Se video nederst i saken)

Du speller for flere enn bare deg sjæl

I oktober har A-laget samlet inn penger til deres arbeid for Sabonas arbeid i Zimbabwe. Gjennom vårt samarbeid og med vår hjelp kan jentene spille fotball og ha det gøy som en del av hverdagen sin.

– Det er litt utrolig at jenter nede i Zimbabwe spiller i Vålerengas drakter og heier på oss. Det gir jo en helt utrolig god følelse langt inn i hjerterota og man blir stolt over klubben sin. Sabona gjør et viktig arbeid og man må heie på hverandre for å lykkes. Alle trenger trygghet, lek og inspirasjon, og at klubben er en bidragsyter til dette gjør meg så innmari glad, forteller keeper Guro Pettersen og minner om Sabonas vippskonto som er: #13214

Fundraiser Manager i Sabona, Martin Bodd, ble varm om hjertet da han fikk beskjeden fra damelaget.

– Det er en kjensgjerning i Vålerenga at «du speller for flere enn bare deg sjæl» og det viser virkelig damelaget her. Dere bidrar til at unge jenter i tenårene forblir på skolen i en kritisk fase i livet, forteller Bodd.

De har også arrangert vår eneste pauseunderholdning denne sesongen under kampen mot Avaldsnes i oktober. Der var det mange som deltok i en pausekonkurranse og alle inntektene gikk til arbeidet deres for jenter i Zimbabwe.

Kontaktinformasjon Sabona:

  • Daglig leder: Lars Fredrik Riddervold Nordin, Tlf:  474 88 506
  • Vipps kode: #13214 / Sabona
  • Besøksadresse: Hausmannsgate 29, 0182 Oslo
  • Post: Sabona, Postboks 8902, St.Olavs plass, 0028 Oslo