Søndag står sesongens siste hjemmekamp for tur og Vålerenga skal møte Kolbotn på Sofiemyr stadion.

Medaljetoget har gått for Vålerengas del, men det har ingenting å si for innsatsen som skal legges ned for ta med 3 poeng hjem fra Sofiemyr.

Med 3 poeng mer enn oss og en dårligere målforskjell, kan Vålerenga passere Kolbotn dersom det blir seier. Selv er hjemmelaget fremdeles på medaljetoget og 3. plassen står mellom dem, Sandviken og Arna-Bjørnar. De er derimot nødt for å vinne samtidig som de andre må tape om de vil ta bronsen. På mange måter vil utfallet av kampen avgjørende hvem som blir det beste «Oslo-laget» denne sesongen.

Som keeper Guro Pettersen nevnte i forrige ukes Toppseriemagasin trenger ikke Vålerengas spillere at det skal stå om medalje for å gi gass. Der fortalte hun nemlig at hver kamp er like viktig å vinne og at de er like motiverte for å vinne hver eneste kamp. Med en slik innstilling er det ikke å forvente at Kolbotn har mer å spille for enn Vålerenga.

Statistikkens tale

Det må nevnes at Kolbotn har hatt god gli den siste måneden og vunnet de tre siste kampene sine. Men statistikken viser at det faktisk er på bortebane laget gjør det best. På hjemmebane er det mer «litt av alt» med 4 seire, 3 tap og 3 uavgjort. De har også sluppet inn flere mål på hjemmekampene sine enn de selv har klart å få i nettet. Dette er noe vi håper jentene våre tar seg god nytte av på søndag!

Vålerenga på bortebane er statistisk «enten eller». Vi har 4 seire, 5 tap og 1 uavgjort fra årets sesong.

Ser vi tilbake på de 5 siste oppgjørene står Vålerenga som vinnere 3 av 5 ganger. Da lagene møttes i våres var det derimot Kolbotn som vant 2-3 på Intility Arena, men bortsett fra denne seieren må vi tilbake til 2016 for sist gang Kolbotn vant.

Det kommer til å bli en spennende kamp på Sofiemyr Stadion! Der er bare å dukke opp om du føler for litt søndagsunderholdning og spenning!

Pink out

Til søndagens kamp vil hjemmelaget spille i rosa drakter for å vise solidaritet med brystkreftrammede, hvor all billettinntekt går til kreftforeningens arbeid. Vi synes dette er et flott tiltak og oppfordrer supportere til å ta turen.

Møt opp på kamp! Kle deg i rosa! Støtt Vålerenga frem til seier, og støtt samtidig en god sak!

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,