Akademiet er Vålerengas fotballtilbud rett etter skoletid. Her kan alle unge fotballspirer mellom 6 og 14 år som ønsker å utvikle sine fotballferdigheter være med – uavhengig av hvilken klubb de spiller fotball i. 

I sommer ble Jonas Munkvold ny sportslig ansvarlig for fotballakademiet, og ved oppstart stod det frem i ny form. Akademiet tilbyr i høst treninger opp til 5 ganger i uken og transport fra skolen til trening i samarbeid med Ruter.

De nye ordningene har falt i smak hos akademiets deltagere og det er nærmere 200 barn som kommer for å spille fotball i løp av uken.

Onsdager kl 1500 er det to jentelag fra Lille Tøyen som drar til Vallhall etter skolen for å være med. Vi traff noen av de 14 årige jentene rett før treningen skulle starte denne uken.

– Vi begynte for ca. 3 uker siden. Jeg kommer her rett etter skolen og rekker akkurat treningen som begynner nå kl 1500. Det er veldig gøy og et godt tilbud! Nå trener vi litt på å forsvare oss og driblinger. På disse ukene syns jeg at jeg har blitt bedre på både å drible og ha kontroll på ballen, forteller Amalie.

Mathea, Halldis, Selma, Veslemøy, Nawal satt også rett ved oss og forklarte hvordan de fikk høre om akademiet.

– Siden vi spiller på Lille Tøyen så fikk de tilbud hvor vi kunne melde oss på også gjorde vi det. På trening de siste gangene har vi lært nye driblinger og måter vi kan kommer oss forbi motstanderne på og sån. Også blir vi bedre teknisk, og treneren vår, Jack, er veldig flink altså, sier jentene om hverandre før de må begynne treningen sin.

VFA Foto: Vålerenga Fotball

Fornøyde med samarbeidet

Rett rundt høstferien i år ble det inngått et samarbeid med Ruter om transport av barn fra skolen til akademiet. Akademiansvarlig Munkvold kan fortelle om en blid samarbeidspartner etter møte hos Ruter denne uken.

– Ruter virker veldig fornøyde med samarbeidet, og vi er så klart også veldig fornøyde! Dette samarbeidet gjør at akademiet er tilgjengelig for enda flere av Oslos skolebarn. Dermed bidrar det til at vi kan være en klubb for enda flere og ikke bare de som bor i direkte nærhet til stadion. Vi er klubben for alle, og med Ruter er vi klubben for enda fler.

foto Vålerenga Fotball

Denne saken handler omBARN OG UNGDOM, , , ,