Stian Tjærnås Dahl er et kjent navn i Vålerenga-familien. Nå er han klar for å utvikle nye toppseriespillere på Valle!

Stian begynte sin trenerkarrière i Vålerenga i 2008 med G13 og 96-kullet. Disse fulgte han fulgte opp til G16, som til slutt ble Norgesmestere. Ved siden av å ta «trenerstigen» i Vålerenga tok Stian sin trenerutdanning på idrettshøgskolen, og han har også jobbet som lærer i både barneskolen og på videregående.

I fjor var han spillerutvikler for U19 i Vålerenga Fotball Elite, men bytter nå «beite» til Vålerenga Fotball og Stian ser frem til å jobbe rundt et A-lag etter mange år i ungdomsfotballen.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av trenerteamet og et lag med store ambisjoner. Monica (Knudsen) og jeg tenker mye likt og står godt sammen fotballfaglig, så jeg har stor tro på at vi skal kunne utfordre LSK Kvinner sin posisjon om noen år, forteller Stian før han går litt nærmere inn på hva som blir arbeidsoppgavene hans.

– Som toppspillerutvikler skal jeg følge opp de yngste spillerne som er rundt A-laget og sørge for å tilrettelegge hverdagenes deres slik at de kan utvikle sitt fulle potensiale – og potensiale er det mange av dem som har! Mye handler om å gjøre produktet vårt så attraktivt som mulig og være i front når det gjelder å utvikle fotballspillere som kan etablere seg i Toppserien og ikke minst internasjonalt. I tillegg skal jeg også ha ansvaret for videoanalyse og sørge for å støtte opp om Monica og resten av teamet i det daglige treningsarbeidet, avslutter Tjærnås Dahl.

Sportssjef Eli Landsem er glad for at Stian er på plass i trenerteamet.

– Stian kunne «krysse av» på alle bokser når det gjaldt faglig kompetanse og med hans brennende engasjement for Vålerenga ble det til slutt klart for oss at Stian var den riktige kandidaten, innrømmer sportssjefen.

Velkommen Stian!