Vålerenga stilte med to lag i J19-klassen under innendørsturneringen på Lillehammer. Det ene laget gikk helt til topps.

Etter å ha gått ubeseira gjennom hele turneringen i OL-byen, møtte Vålerenga J19-1 Ottestad IL J19 GUL i finalen, som blant annet slo ut Vålerenga J19-2 i kvartfinalen.

Finalen var tett og jevnspilt, men Oslo-jentene hadde et lite spillemessig overtak på hamarsingene. På stillingen 3-3 med et par sekunder igjen av kampen, var det Vålerenga som trakk det lengste strået med Mia Huse sin matchvinner scoring.

Mia Huse ble matchvinner i finalen. Foto: Morten M. Larød

Hovedtrener Kenneth Østerås var fornøyd med at jentene viste god karakter gjennom hele helgen.

–  Laget som vant, spilte stabilt godt hele turneringen og jeg synes vi var det klart beste laget. Så er det slik at i finalene blir det ofte jevnt. Det å vinne slike finaler bygger selvtillit og viser at vi har de riktige typene i laget. De etablerte spillerne som har hospitert med A-laget gjorde en god turnering og viser jevnt over et høyt nivå, selv om de nok også har mer å gå på. Det er bra, utdyper Østerås som også kunne glede seg over et lite «spillercomeback».

– Veldig glad på vegne av Mina Mathiassen-Nymoen som har vært ute over et år med korsbåndskade er tilbake og gjennomfører hele turneringen. Hun viser at hun er en spennende spiller som jeg tror vil bli enda bedre utover mot sesongstart. I tillegg var dette en fin start for Selma Saastad som kom til oss fra Skedsmo, som viser at hun er en målscorer å holde et øye med.

Selv om det ble bråstopp i kvartfinalen, var også Østerås tilfreds med innstillingen til de noe yngre jentene på Vålerenga J19-2

– Vi vet det kan svinge litt blant de yngste, men vi kunne med litt tur stått med begge lagene i finale. Morsomt å se de unge spillerne spille uten respekt og virkelig ta for seg mot mer etablerte spillere. Totalt sett er jeg veldig fornøyd med helga og av vi har en bra bredde i troppen vår.

RESULTATER

Vålerenga Fotball 1 Asker Fotball Kvinner 2 9 – 1
Vålerenga Fotball 1 Ottestad IL J19 SVART 6 – 2
Alvdal IL Vålerenga Fotball 1 2 – 13
Vålerenga Fotball 1 Lyn Fotball 4 – 2
Vålerenga Fotball 1 Blindheim IL 6 – 4

FINALE: Vålerenga Fotball 1 4 – 3 Ottestad IL J19 GUL

Vålerenga J19-2 

Ottestad IL J19 GUL Vålerenga Fotball 2 5 – 2
Asker Fotball Kvinner 1 Vålerenga Fotball 2 2 – 9
Vålerenga Fotball 2 Lyn Fotball 6 – 2

Vålerenga Fotball 2 Ottestad IL J19 GUL 1 – 3

PS: J17 ser etter en keeper. For prøvespill ta kontakt med darren.osullivan@vif.no. Det er viktig å presisere at du må ha tillatelse fra klubben din for å komme på prøvespill.

Les også