I forbindelse med Vålerengas talentsatsing på jenter er Guro Pettersen ansatt som keepertrener for unge talentfulle keepere.

God oppfølging av unge keepertalent har vært forsømt lenge. Å få spesifikk teknisk keepertrening fra du er ung er viktig i utviklingen.

På jentesiden er det ofte tilfeldig om det finnes kompetanse på keepertrening i klubb og om jentekeepere får god oppfølging. Nå har Vålerenga med rekruttrener Kenneth Østerås tatt grep og fått inn A-lagskeeper Guro Pettersen som keepertrener.

– Ansettelsen av Guro som keepertrener er starten på noe vi håper skal kunne føre til at vi får frem keepere fra egen klubb. Vi har gode kamparenaer for keeperne våre og nå har vi trenerkompetanse på plass også. I utviklingsavdelingen på guttesiden er det vanlig med keepertrener som har ansvar for utviklingen. Vi ser at keeperne som kommer inn i 13 årsalderen tar store steg da de kommer under kyndig trening med gode keepertrenere.

Fornøyde keepere

Sara Nilssen Kilen og Elife Salihu er to av keeperne som nå får oppfølging av Guro.

– Guro er en veldig bra keepertrener, fordi hun har varierte og fine øvelser, og veldig god kvalitet på utførelse. I tillegg er hun veldig glad og dedikert person, så man har det gøy samtidig som det er seriøst med god kvalitet, forteller Sara.

– For meg er det veldig viktig å ha en egen keepertrener som kan hjelpe meg med utviklingen min, så det å ha Guro er fantastisk. Guro planlegger øktene veldig godt og kommer alltid forberedt til treningene. Det å ha en så flink og kompetent trener, gir meg mer motivasjon i trenings hverdagen. I tillegg gir Guro gode tilbakemeldinger om hva jeg gjør bra og hva jeg må jobbe mer med, som jeg tar med meg videre på kamp, legger Elfie til.

Guro Pettersen selv, er glad for å kunne bidra.

– Jeg husker hvor godt jeg satt pris på mine keepertrenere og alt de lærte meg, så det er bare gøy å kunne videreføre det jeg har lært så langt. Det er en fin keepergjeng å jobbe med og vi har plass til flere.