Vålerenga – CSKA Moskva 0-0 (2. omgang avlyst)

Helt siden tirsdag kveld hadde det høljet ned i tyrkiske Belek hvor ti av Toppserie-lagene er samlet på OBOS Vinterturnering for sesongoppkjøring. Noen timer før Vålerenga skulle ut i sin første treningskamp mot CSKA Moskva onsdag ettermiddag, inspiserte dommertrioen banen og konkluderte med at matta tålte regnet godt nok til at kampen kunne spilles.

Regnkaos

Men før kampstart åpnet himmelen seg igjen. Dammer med vann samlet seg på store deler av banen og gjorde det vanskelig å få til noe særlig spill. Mange dueller satte også sitt preg på kampen, og etter første omgang under lyn og torden var det store spørsmålet om det skulle bli en omgang nummer to.

– Det er krevende. Det er mye vann på banen og det blir en krig. Ballen stopper veldig mye opp og det blir vanskelig å få til noe spill, sa Vålerengas Ingrid Søndenå etter de første 45 minuttene.

– Er det forsvarlig?

– Det vet jeg ikke helt. Det er vel kanskje på kanten, men vi spiller så lenge dommeren sier vi skal gjøre det.

Avlyste 2. omgang

Etter en diskusjon med de to trenere, besluttet dommer Emilie Rodahl Dokset at det holdt med én omgang. Den avgjørelsen var Monica Knudsen enig i, samtidig som hun syntes det var greit at man ga kampen et forsøk.

– Nå er det mye vann på banen, så da blir det vanskelig å spille fotball. Vi hadde gledet oss veldig til denne kampen, å få møte litt ukjent motstand og det som var et veldig bra fysisk og sterkt lag. Så for oss er det jo gull å få denne matchingen. Jeg er glad vi fikk denne omgangen, sier Vålerenga-treneren.

– Men hvor mye får man faktisk ut av det, vurdert opp mot risikoen med mange taklinger og farefullt spill?

– Ja, og det er jo dommerens jobb å holde kontroll på det. Samtidig, hvis du skal ut i verden og spille tellende kamper, kan man møte dette. Da må man være forberedt og kunne stå i det, det er en viktig egenskap å ha den mentaliteten. Jeg synes jentene våre stod bra i det i dag, så jeg er fornøyd med det.

Celin Bizet Ildhusøy var en av de som fikk kjenne på utfordringene ute på gressmatta.

– Det blir jo litt kaos, da. Man bare må dræle den opp og håpe på det beste. Men jeg synes vi stod hardt i det og gikk i dueller. Jeg fikk litt krigerfølelse.

– Følte du deg trygg?

– Jeg var ikke i så mange situasjoner, men når det er kaldt og vått, kan det skje ting vi ikke ventet oss, sier Vålerenga-spilleren.

Vålerenga får en ny mulighet mot internasjonal motstand mot serbiske Spartak Subotica lørdag kl. 14. Den kampen kan du se her.