Ikke alle nordmenn er født med ski på beina. Mens de aller fleste i landet velger feriedestinasjoner med hvite trikkespor eller nypreppede nedfarter, reiser andre til varmere strøk for å trene og spille fotball.

Grytidlig søndag morgen 17. februar møttes 20 jenter og tre trenere/lagledere (Thorleif Stene, Olav Svendsrud og Darren O’Sullivan red.anm.) på Gardermoen for å sette kursen bort fra snø og slaps på Valle til fordel for sol og varmegrader i Lloret de Mar, en liten by en drøy time nord for Barcelona.

J17 samlet i avgangshallen 05.40 før avreise til Spania og en uke med trening. Foto: Morten Mitchell Larød

Turen ned gikk greit og alt var i rute, helt til en bonde på et lag vi skulle dele buss med fra flyplassen til Lloret de Mar hadde somlet bort telefonen sin, slik at vi ble ventende i hva som virket som en evighet før vi endelig kom oss avgårde. Vel framme på hotellet ble vi sjekket inn, og det tok ikke lang tid før noen var i full gang med å utforske hotellbassenget.

Mandag trente vi én økt. Vel så viktig som det fotballmessige på denne turen, var det sosiale. Vi er et «nytt» lag med mange spillere som ikke kjenner hverandre, kun noen få har vært her mer enn ett år, de aller fleste er nye før denne sesongen.

Fire langtidsskadede spillere deltok også på turen. Ved siden av å trene alternativt, lagde de også en quiz-kveld som ble svært vellykket.

Skade ingen hindring. Amalie og Tuva får kjørt magemusklene. Foto: Caroline Mitchell Larød

Trener Darren O’ Sullivan hadde satt sammen morsomme og varierte treninger, og etter to økter på tirsdag, kulminerte det hele i en kanonbra trening onsdag. Hvis jentene kan holde dét nivået i kamper, skal de fleste slite tungt med å holde følge når serie og cuper starter opp.

Torsdag var satt av til tur inn til Barcelona. Jentene skulle først ha en trening med akademitreneren for damelaget til RCD Espanyol før shoppingevnene skulle luftes i handlegatene rundt La Rambla. Treningen gikk bra, øvelsene var litt uvante, men oppgavene ble løst og jentene ble en nyttig erfaring rikere.

Shoppingen må ha gått strålende, for bussen veide adskillig mer da vi dro hjem til hotellet fra Barcelona den kvelden. Fredag var hjemreisedag og jeg tror alle var godt fornøyde da vi tuslet ut portene på Gardermoen.

Ikke bare blodslit. Foto: Karin Heramb-Aamot

Det skjer jo mye rart og morsomt på slike turer, noe forblir internt mens andre ting bare må nevnes: Vi ledere kom tuslende tilbake til hotellet etter en tur på butikken. Da hører vi fra en hotellbalkong over oss: «Har’u traktor og ljå…..» og ja da; det var våre jenter som øvde litt til sesongstart. Eller da jentene «kuppet» et sted vi hadde funnet oss for å følge med på Champions League. Av med lyden på TV’en, på med Vål’enga Kjerke og allsang. Magisk.

Nå er man tilbake i steinrøysa og i gang med de siste forberedelsene til 2019-sesongen.

Olav Svendsrud

J17 samlet i avgangshallen 05.40 før avreise til Spania og en uke med trening. Foto: Morten Mitchell Larød

Så blide, så tidlig om morgenen? Foto: Morten Mitchell Larød

Olav sørger fo at innsjekkingen går uten kluss. Foto: Morten Mitchell Larød

Foto: Caroline Mitchell Larød

Foto: Caroline Mitchell Larød

Darren O’Sullivan ser litt betenkt ut? Foto: Karin Heramb-Aamot

Foto: Karin Heramb-Aamot

Foto: Karin Heramb-Aamot

Denne saken handler omREKRUTT, TALENT, ,