Vålerenga – Kungsbacka DFF 4-0 (1-0). Vålerenga tok en komfortabel 4-0 seier i den siste treningskampen før sesongstart, hvor hele tre juniorer noterte seg på scoringslista.

«Hele» Vålerenga er på tur til Gøteborg i helgen og lørdag kveld var det damelagets generalprøve mot Kungsbacka DFF som stod på programmet.

Dowie mål

Og de drøyt 500 fremmøtte tilskuerne fikk se et aggressivt Vålerenga-lag i åpningsminuttene, som gikk opp i føringen allerede etter tre minutter.

Jenna Dear fyrte av et godt skudd som smalt i tverrliggeren, og før Kungsbacka rakk å reagere, var vår nye nummer 9, Natasha Dowie, på pletten og bredsidet ballen inn i nettmaskene. En ekte goalgetter-scoring.

Dowie og Vålerenga fortsatte å kjøre på etter scoringen og slapp motstandere knapt over midtstreken, men etter hvert falt tempoet noe og svenskene kom mer inn i kampen.

Mot slutten i den første omgangen måtte Guro Pettersen virkelig til pers da en avslutning så ut til å finne veien inn i nettmaskene, men en lang finger fra Pettersen fikk avverget scoringen.

«Juniorshow» etter pause

Tinja-Riikka Korpela, Tine Celine Karstensen og Kine Fløtre ble alle byttet inn i pausen og etter en rolig start på den andre omgangen, begynte Vålerenga-jentene etter hvert å skru opp tempoet. Da kom scoringene.

Først ut var Kine Fløtre. Fjellhamar-jenta forsete med ballen på midten og fra 25-meter klinka hun til med høyrebeinet, og  ballen fant veien ned i det venstre hjørnet.

Fløtre selv karaktiserte skuddet som en lumpe.

– Det var vel ikke noen kandidat til årets mål, men det er alltid godt å score, smilte 17-åringen etter kampen.

Minutter senere var det en annen 17-åring som kunne juble over sin scoring.

Celin Ildhusøy tok plass på topp da Natasha Dowie ble byttet ut og Kungsbackas midtforsvar hadde sitt svare strev med «Cubafoten».

Etter iherdig jobbing og press, vant hun ballen fra midtstopperen og satte fart mot mål. Alene keeper var Ildhusøy kald som en fisk og sendte Vålerenga opp i 3-0.

Vålerenga foretok så sine siste bytter for kvelden og inn kom Nadia Pinto og Julia Caroprese. Mot Fart i januar var det Pinto som fikk sin første scoring for A-laget. Lørdag kveld kunne Caroprese smile etter sin første «kasse».

Etter litt klabb og babb i feltet, fikk 18-årigen ballen på 10 meter og plasserte ballen kontant i nettet til stormende jubel fra tribunen.

Kungsbacka fikk en god mulighet til å pynte på resultatet i sluttminuttene, men denne gangen var det Korpela som nektet scoring med en meget kvalifisert redning.

Dermed endte det 4-0 i generalprøven og Monica Knudse hadde notert flere «plusser» i boka.

– Jeg er veldig godt fornøyd med de første 20. minuttene. Da er vi gode og gjennomfører det vi snakket om før kampen. Så er det selvsagt veldig gøy at ungjentene våre viser seg frem og gjør tre mål. Alt i alt en fin gjennomkjøring. Nå gleder vi oss veldig til det virkelig til søndagen.

PS: Vålerenga hadde med seg den russiske prøvespilleren Marina Kiskonen til Gøteborg. Den hurtige vingen klarte seg meget godt og viste flere gode kvaliteter gjennom kampen.

SE BILDENE FRA KAMPEN HER.

KAMPFAKTA:

  • Prioritet Serneke Arena
  • Laget: Guro Pettersen (Tinja-Riikka Korpela fra 46.min) – Svanhild Sand (Maruschka Waldus fra 70.min), Ingrid Søndenå (Julia Caroprese fra 80.min), Stine B. Pedersen, Tina Dalgård – Jenna Dear (Tine Karstensen fra 46.min), Sherida Spitse (Mia Huse fra 60.min), Victoria Ludvigsen (Kine Fløtre fra 46.min) – Celin B. Ildhusøy, Natasha Dowie (Synne Sofie Christiansen fra 60.min), Marina Kiskonen (Nadia Pinto fra 80.min).
  • Tilskuere: 500