Ajara Njoya scoret i sin første offisielle kamp da Vålerenga slo Stabæk 1-0 i et sjansesløseri av en kamp.

VÅLERENGA – STABÆK 1-0 (0-0)

  • 1. serierunde
  • 454 tilskuere
  • 1-0 Ajara Njoya (58) (Victoria Ludvigsen, Jenna Dear)

De siste årene har seriestarten tilsynelatende kommet litt for tidlig for Vålerenga. Ikke siden 2014 hadde vi fått med oss poeng fra første runde. Men til årets rekordtidlige serieåpning hadde Oslos stolthet våknet i tide.

Enga styrte alt fra første sekund på Intility. Vi fikk se feiende flott kombinasjonsspill mellom Jenna Dear og Svanhild Sand, spissene våre kom seg stadig gjennom Stabæks fembackslinje, og i tur og orden kom alle våre seks offensive spillere til målsjanser. Men det skulle renne mye sand gjennom timeglasset før vi endelig klarte å overliste landslagsmålvakt Ingrid Hjelmeset.

Etter 15 misbrukte sjanser var det endelig «African time» på Valle. Etter et innkast høyt i banen sendte Jenna Dear ballen i retning polarsirkelen, til midtbanekollega Victoria Ludvigsen.

Nordlendingens hæl fant Ajara Njoya, og en vegg og en tunnelpasning senere var hele Stabæk-forsvaret nærmere ekvator enn Njoya. Kameruneren har også funnet seg til rette på nordlige breddegrader, og alene med Ingrid Hjelmeset kunne hun hamre inn seiersmålet ved venstre stolpe.

– Jeg så keeperen sto litt mot midten, så jeg tenkte det var plass ved stolpen, forklarer Njoya, som stortrives på Oslo øst.

– Jeg er så glad for å være her. Alle her er så snille mot meg. Her føler jeg meg som hjemme. Dette er som Kamerun, stråler matchvinneren – i fire varmegrader.

Ajara Njoya setter ballen i nettet. Foto: Morten M. Larød

Og med afrikansk varme ser vi ut til å gå en lys sesong i møte. Stabæk hadde lite å komme med offensivt, og når Guro Pettersen slo deres eneste skudd over mål kunne vi innkassere vår første seier i seriepremieren på fem år.

Det gledet Sander (9) som opplevde sitt livs første damekamp på Intility arena. Han synes damene er enda bedre enn guttene til å spille, og Guro Pettersen har pekt seg ut som hans favorittspiller. Mamma Iselin Karlsrud Sveum (28) avslører at det kanskje også kan skyldes at familien nettopp kom fra et møte med Vålerenga-keeperen, og at de kunne ta med seg både slippers, drakt og lue i VIF-logo fra kampen.

Og damekamp var tydeligvis moro for hele familien.

– Deilig at det starta igjen! Deilig med seier hjemme! slo pappa og flaggborgsjef André Thingvold (32), fast på vei ut fra stadion. Og fikk samtidig sagt at for familien på tre har funnet sitt «hjem» samme sted som en afrikansk målskårer. Valle – Oslos Kamerun.

Neste kamp spilles borte mot Kolbotn lørdag 30. mars klokken 15:00.

Deretter venter en liten landslagspause før vi tar imot Fart til ny hjemmekamp lørdag 13. april klokken 15:00.  Billetter finner du her.

Vel møtt!