Kolbotn – Vålerenga 1-2 (1-1): I år var det Vålerenga som ville mest og kunne ta med seg tre viktige poeng hjem til Valle.

Det var gjestene som kom best ut av startblokkene. Etter 3 minutter spilt fyrte Sherida Spitse av en av sine velkjente kanoner, men det var skrudd et lite knepp for høy og gikk over via tverrliggeren.

Vålerenga hadde initiativet i starten, men det ble tidlig klar at det, som ventet, skulle bli en skikkelig krigerkamp på en gul og sleip gressmatte.

Kolbotn kom mer og mer inn i kampen og etter 40. minutter ble det klabb og babb inne i feltet etter et innlegg. Vålerenga fikk ikke klarert skikkelig og Nora Eide Lie satte ballen i mål.

Svaret kom imidlertid raskt. Victoria Ludvigsen fant Marie Dølvik Markussen på kanten som slo en utsøkt crosser inn i boksen. Der hang Natasha Dowie høyt i lufta og headet ballen kontant i hjørnet. 1-1 til pause.

Kolbotn åpnet den andre omgangen best, men etter hvert jevnet det seg ut, med et lite overtak til Vålerenga som skapte noen farligheter.

Og etter 79. minutter kom 1-2 målet. En kort corner fra Sherida Spitse ble slått til Tina Dalgård som slo ballen lavt inn i sekstenmeteren. Der kom det en lang nederlandsk tå fra midtstopper Maruschka Waldus og ballen snek seg under keeper til stor jubel for de drøyt 30 fremmøtte supporterne.

Målscoreren selv, som er av den ærlige sorten, var usikker på om hun var sist på ballen.

– For å være helt ærlig vet jeg ikke hvem som var sist på ballen, men det var uansett en utrolig deilig og viktig seier for oss, fortalte Waldus etter kampen.

Natasha Dowie sa seg enig.

– Dette var en skikkelig krigekamp på et vanskelig underlag mot en vanskelig motstander. Vi gjør en bra kamp ved å vise at vi vil mest og nå har vi et flott utgangspunkt for resten av sesongen, avslutter Vålerengas nummer 9.

Laget: Guro Pettersen, Ingrid Søndenå, Stine B. Pedersen, Maruschka Waldus, Tina Dalgård – Marie Markussen, Jenna May Dear (Celin Ildhusøy 65.min) Sherida Spitse, Victoria Ludvigsen, Ajara Njoya (Maren Hauge 90. min) – Natasha Dowie

Denne saken handler omA-LAGET, ,