Norges J19-landslag slo Danmark 3-0 i gruppefinalen på Jessheim og er klare for EM i Skottland i juli.

Etter å ha beseiret Ukraina og Nord-Irland tidligere i gruppespillet, var det bare danske som stod i veien for EM-deltagelse, men jentene hadde god kontroll og kunne til slutt juble for gruppeseier og EM-plass.

Vålerengas Celin Bizet Ildushøy har utgjort en sentral rolle på J19-landslaget og scoret blant annet ett av målene i 7-1 seieren over Ukraina. Vi spurte «Cubafoten» om hvordan «veien mot EM» har vært og fikk følgende rapport av vår #18.

«Vi har hatt mange fine samlinger, men det var først denne samling hvor nervene skikkelig kom frem for alvor. Sist med J17 landslaget så røk vi ut i eliterunden mot England som gjorde at vi ikke fikk oppleve EM, så dette øyeblikket var veldig stort og uvirkelig.

Som gruppe har vi et sterkt samhold og det kjente jeg ekstra på, når det nå var vinn eller forsvinn. Alle sto opp for hverandre og jeg fikk en slags følelse av at jeg hørte hjemme. EM har egentlig bare vært en drøm siden sist jeg spilte EM-kvalikk, men nå har den blitt virkelig! Gjennom samlingen har vi hatt et virkelig godt støtteapparat som har bidratt til at vi kom oss videre til EM, samtidig som at vi spillere har vært lojale til planen trenerne har gitt oss.

Det føles veldig godt at det er denne gjengen jeg skal oppleve det med. Jeg er veldig glad for våres prestasjon, vilje og engasjement til å komme så langt! Skottland here we come!»

Vålerenga Fotball gratulerer hele J19-landslaget med velfortjent EM-plass!

J19-landslaget. Foto: Thomas Brekke Sæteren