Etter firemålsseier over Fart tar Vålerenga påskeferie på topp av tabellen.

1-0 (3) Natasha Dowie (Stine Ballisager Pedersen, Sherida Spitse)
2-0 (41) Marie Dølvik Markussen (Ajara Njoya)
3-0 (69) Natasha Dowie (Victoria Ludvigsen)
4-0 (87) Natasha Dowie (Sherida Spitse, Kine Fløtre)

Tilskuere: 380

– Deilig! utbryter Thomas Hjelle, i det Engas faner, flagg og skjerf pakkes ned øverst på supporterfeltet – og øverst på tabellen. For første gang i historien leder Vålerenga toppserien.

Milepælen fremkaller lett mimring blant damelagets aller mest trofaste tilhengere. Terje Bakkerud har vært med på hele reisen fra tilværelsen et par divisjoner ned, da laget spilte ute på Vallefeltet uten tribune, og må til tivoliets verden for å finne en passende beskrivelse av reisen til topps: – Det har vært en berg- og dalbane, sier Bakkerud.

Utforbakke gikk det også fra start for nyopprykkede Fart fra Hedmark som tidlig fikk erfare at raske bein ikke var nok til å ta Vålerengas skalp. Allerede etter tre minutter tok Vål’enga-jentene luftrommet i bruk foran Farts mål. Sherida Spitses perfekte frispark fant veien til Stine Ballisager Pedersens (og dermed også Danmarks) høyeste punkt. Dansken svevde stolt høyt over alle andre, hodestøtet sendte ballen mot motsatt stolpe, der også Natasha Dowie tok i bruk topplokket, og gav hedmarkingene lørdagens første skallebank.

Vålerenga produserte et tosifret antall sjanser allerede før hvilen, og toppen av kransekaka ble servert fire minutter før pause da vi ble vitne til Intility-historiens vakreste angrep. Gode bevegelser, presise føtter, 13 trekk og 5 one-touch-pasninger på rad kulminerte i scoring signert Marie Dølvik Markussen.

Men på en dag med god laginnsats fikk Natasha Dowie gleden av å være toppen av isfjellet. To ganger ble spissen spilt fri i bakrom i andre omgang. Hun benyttet anledningen til å sette to nye mål og fullføre sitt første hat-trick i toppserien.

– Å skåre hat-trick er selvfølgelig en viktig prestasjon for meg selv, men det viktigste i dag er at vi vinner, og gode pasninger gjorde det enkelt for meg i dag.

Og når man er toppscorer på topplaget i toppserien er det lov til å sikte høyt når en skal beskrive dagen:

– Yeah! You know, I’m over the moon now.

Dowie har allikevel beina godt plantet på bakken når hun legger til at laget allikevel har mer å gå på.

– Vi spiller veldig bra fotball i perioder, men vi må fortsatt jobbe med å holde toppnivået vårt oppe over lengre perioder, men 4-0 er sterkt. Vi var gode i dag og har fått en god start.

Briten, som nettopp har rukket å flytte inn i ny leilighet, har også funnet seg godt til rette i hovedstaden, og setter pris på både Oslos kaffebarer og at våren har meldt sin ankomst, og har latt seg imponere av nivået i toppserien.

– Ja, standarden her har imponert meg. Vålerenga som klubb drives veldig profesjonelt, og folk her er veldig hyggelige. Men jeg er også imponert over nivået i ligaen. En er alltid litt spent på hvordan nivået er når en kommer til en ny liga, men, sammenlignet med engelsk, australsk, svensk og amerikansk serie som jeg har erfaring fra, mener jeg den norske serien kan konkurrere.

Ved kampslutt løftes flagg og faner stolt til værs. En enkelt seier mot et nyopprykket lag gir ikke grunn til å miste bakkekontakten, men erfarne supportere vet å ta vare på gylne øyeblikk. «Enga på topp!» Det er noen år siden sist nå, for første gang på nytt stadion, for første gang i damefotball. Noen av oss tar oss tid til å stå igjen for å suge litt på karamellen. Aller sist forlates tribunen av Hjelle og Bakkerud.

Å bestige toppserietabellen smaker kanskje aller best for de som har vært med på klatreturen helt fra foten av fjellet.

«Så hev din røst, og støtt ditt lag, så får du se en vakker dag, at Engas faner svever stolt høyt over alle andre.» I dag var det vår tur.

Laget: Guro Pettersen (Tinja-Riikka Korpela 62.min) – Svanhild Sand, Maruschka Waldus, Stine B. Pedersen, Tina Dalgård – Jenna May Dear (Celin B. Ildhusøy fra 56.min), Sherida Spitse, Victoria Ludvgisen (Kine Fløtre fra 77.min), Marie Markussen – Natasha Dowie, Ajara Njoya.

PS: Guro Pettersen pådro seg en lett hjernerystelse i går, men er ved godt mot dagen derpå. Det er likevel for tidlig å si noe om når hun vil være tilbake i trening.

SE BILDER FRA KAMPEN HER!