Påsketiden står for døra og valgets kval er om man skal jage de siste restene av vinterens snø på en fjelltopp eller om man skal bruke påskestille gater i hovedstaden for alt de er verdt.

Fjell er fint det, men for en Oslogutt er det lite slår en varm solvegg i stille by i påsketiden.

Vi er ferdige med årets tre første kamper og det har gått aldeles strålende for Vålerengas del. Som supporter har jeg latt meg begeistre over fint kombinasjonsspill på sidene, kriging og kjemping på midtbanen, flotte overganger og nydelig samspill som veldig ofte har ført til sjanser og ganske ofte har blitt belønnet med scoring.

Seier på seier

Seier 1-0 over Stabæk etter sjansebonanza uten like, en sterk borteseier mot Kolbotn 2-1 og målkalas mot Fart som ble sendt hjem med fire i sekken uten at vi selv slipper inn fører oss til topps i Toppserien. Det er så deilig!

Det har vært fantastisk gøy å følge damene i år.

artikkelen fortsetter under bildet

Ajara Njoya scorer her sitt og Vålerengas første mål for sesongen mot Stabæk på Intility Arena 24. mars. Resultatet ble 1–0. 
Foto: Morten Mitchell Larød / Sportfoto

Det er første gangen Vålerenga er helt øverst på den tabellen og jeg synes vi like godt kan gjøre det til en vane å være der oppe. Det kler jentene veldig, veldig godt.

Nyervervelsene ser ut til å ha sklidd fint inn i miljøet og de leverer solid ute på banen også, jeg gleder meg til å fortsette å følge laget utover i sesongen og mitt håp er at flere oppdager hvor gode Vålerenga er i år.

Jeg ønsker meg flere tilskuere på kampene og det er viktig at vi som allerede er der snakker varmt om kampene og oppfordrer, inviterer og ber venner og kjente bli med på kamp. Vi snitter på litt under 250 tilskuere på våre to første hjemmekamper så om alle tar med en ny hver til neste kamp dobler vi antallet. Det er ikke så mye som skal til, vet du.

Og viktigst av alt, når jentene spiller som de gjør nå fortjener de flere tilskuere, derom råder ingen tvil. Jeg håper flere kommer når det blir litt varmere i været, fotball er tross alt en sommeridrett.

Det neste på programmet

Neste kamp spilles borte mot Avaldsnes 2. påskedag før vi tar i mot Arna Bjørnar hjemme 27. april. Sett av den datoen og kom!

Sett også av 18. og 19. mai allerede nå. Da spilles samtlige kamper i den 9. serierunden på Intility Arena og rosinen i pølsa er byderbyet Vålerenga – Lyn lørdag 18. mai klokka 17.00 – med gratis inngang. Snakk om perfekt vorspiel til lørdagskvelden!

Vel, de påskestille gatene roper navnet mitt, det er på tide å runde av.

Jeg minner gladelig om at Vålerenga leder serien, ikke har tapt et eneste poeng og har deilige 7-1 i målforskjell etter tre serierunder.

Det er Enga på topp og det er jeg meget stolt av!

Med sånne rammer er det meget lett å gå inn i påsken enten du er frivillig på kampene, spiller, i administrasjonen, i støtteapparatet eller er en supporter som har blitt glad i dette laget.

Kos deg med fridagene og nyt våren.

God påske!

Av Espen Bjørneseth, 17. april 2018

Denne saken handler omA-LAGET,