Vålerenga tok påskeferie med klubbens første tabelltopp i Toppserien noensinne.

Fart ble sendt hjem med 4 mål minus i sekken. resultatet ble altså at Vålerenga topper tabellen, men etter at LSK kvinner slo Lyn 2-0 på Kringsjå, er det nå fugla som leder med en kamp mer spilt.

Men la oss spore på mandagens kamp og litt statistikk.

Forrige sesong endte Avaldsnes på 9. plass med 24 poeng på 22 kamper, og 19 av poengene kom på hjemmebane. 19 av 33 poeng er ikke mer enn middels skremmende, og Vålerenga vant 3-0 på Karmøy forrige sesong. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret våre mål i den kampen.

I returmøtet hjemme på Intility Arena vant Vålerenga 2-1.

Sherida Spiste under toppseriekampen mellom Vålerenga og Avaldsnes på Intility Arena i fjor. Resultatet ble 2-1. Foto: Morten Mitchell Larød / Sportfoto

På Karmøy har Vålerenga bare 2 seire, og det er derved duket for en sannsynligvis meget tøff bortekamp, men det er lov å håpe på at fjorårets resultat ble et vendepunkt.

Skal Vålerenga holde grepet om 1. plassen på tabellen er nesten bare seier godt nok. Vi vet at andre er gode nok til å gjøre nesten rent bord i serien, og da kan ikke vi være dårligere.

Vi vet at jentene kommer til å kjøre på fra start, og med dagens tropp er det lov og realistisk å tro på seier igjen.

Troppen
Tinja-Riikka Korpela, Tina Dalgård, Ingrid Søndenå, Marhuschka Waldus, Svanhild Sand, Stine B. Pedersen, Sherida Spitse, Victoria Ludvgisen, Jenna Dear, Marie D. Markussen, Natasha Dowie, Celin B. Ildhusøy, Maren Hauge, Ajara Njoya, Sara Kilen og Synne Sofie Christiansen.

Avaldsnes ligger for øvrig på 7. plass på tabellen med like kamper spilt. Laget hadde en vanskelig kamp borte mot Trondheims Ørn palmesøndag, der klarte de 1-1.

Atle Enersen

Denne saken handler omA-LAGET,