Trondheims Ørn – Vålerenga 0-1 Dagens seier satt veldig langt inne, men smaker dermed desto bedre.

Det så ut til at jentene ikke var spesielt fornøyd med å komme fra sol og sydenvarme i Oslo til sur vind, regn og lunkne 7 varme på Lade i Trondheim, så det tok litt tid før jentene kom skikkelig i gang i denne kampen.

Vi festa imidlertid et visst grep om kampen etter noen minutter og Ajara Njoya hadde et skudd etter drøye sju minutter som ga oss corner Corneren ble resultatløs, men vi ble muligens snytt for ei straffe. Den største sjansen i omgangen hadde Natasha Dowie som fyra et skudd som strøk stolpen, men dessverre på utsiden av den.

Mye av spillet foregikk på midtbanen med enkelte avslutnigsforsøk av oss uten at det ble de store farlighetene ut av det. Trondheims Ørn hadde ingenting å by på framover, og det så ut til at det var viktigere for dem å tette igjen bakover enn å gå i angrep.

Det ble en heller sjansefattig omgang som ble preget av litt kladdeføre i pasningsspillet til Vålerenga med litt for dårlig balltempo og upresise pasninger. Legg til et uhyre defensivt Trondheims Ørn og det er vanskelig å score. Vålerenga hadde ballen mest, var klart best og ville mest. Vi håper det løsner i 2. omgang.

Andreomgangen starta i samme spor som første omgang slutta. De lå lavt og vi hadde ball. Vi foretok et bytte i pausa, ut gikk Celin Bizet Ildhusøy og Cubafoten ble erstattet med Marie Dølvik Markussen.

Det skulle gå 62 min før vi noterte Trondheim Ørn sin første sjanse i kampen. Vi klarer imidlertid å klarere men den sjansen endrer kampbildet. Trondheims Ørn står høyere i banen og ser plutselig ut til å ville angripe de også.

Det betyr samtidig at våre jenter får bedre arbeidsforhold på deres banehalvdel og kampen åpner seg opp. Spillet bølger fram og tilbake og Vålerenga kommer stadig nærmere scoring. Skuddet til Sherida Spitse fra 20 meter er verdt å nevne. Det skrur og skrur på sin vei mot vinkelen men passerer den dessverre på utsiden. Det hadde vært drømmescoring!

Ajara Njoya har noen store sjanser, men får ikke skikkelig dreis på avslutingene. Tiden begynner å renne ut på kampuret og referenten forbereder seg mentalt på poengdeling.

I det 87 minutt mottar imidlertid Njoya ballen fra Natasha Dowie omtrent ved straffemerket, og hun får til vendingen vi har blitt så glade i før hun banker kula klint inntil stanga på keepers venstre side. 1-0! Vi har scora i Nidaros dere!

Kampen ebber ut og vi kan reise hjem til Oslo med tre nye flotte poeng i lomma. Deilig!

Jentene er tålmodige og jobber ufortrødent videre selv om ikke alt lykkes og selv om de stanger  tilsynelatende forgjeves mot lag som forsøker å forsvare seg til  poeng. Langt mer tålmodige enn referenten som irritert hadde kasta vekk alt som lå i nærheten for lengst.

Tålmodigheten betalte seg i form av en flott scoring og vi befester posisjonen som et topplag i Toppserien. Vi holder fortsatt andreplassen på tabellen, er ubeseiret etter fem seire og en uavgjort.

Den virkelige testen kommer på Intility Arena førstkommende søndag. Da møter vi LSK Kvinner i knallhard kamp om serieledelsen.

Kommer du?

Klart du gjør, vi sees på søndag!

Denne saken handler omA-LAGET,