Helgen 18-19. mai er det duket for fotballfest og byderby på Intility Arena.

Da arrangeres OBOS Toppserien Superhelg i vår egen lekegrind. Alle lagene i Toppserien er på plass og det skal spilles totalt 6 kamper gjennom helga. Tre på lørdag og tre på søndag.

Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, forklarer at Superhelgen blir en hyllest til jentefotballen.

– Vi har lyst til å lage en festhelg hvor vi setter kvinnefotballen på agendaen og vår største drøm er å fylle tribunene på Intility Arena. Spillerne våre elsker å spille med masse publikum på tribunene. Det hadde vært fantastisk om vi kunne gi dem denne opplevelsen den siste runden før Fotball-VM i sommer, forteller Jørgensen, før hun går nærmere inn på programmet for selve helgen.

– I tillegg til at publikum har muligheten til å se samtlige lag i Toppserien, blir det aktiviteter, 3v3 turnering og liv og røre mellom kampene på torget utenfor stadion. Blant annet får man også møte spillerne personlig for autografer og lignende.

MELD LAGET DITT PÅ 3V3 TURNERINGEN (6-9 ÅR)

I fjor ble arrangementet lagt til Telenor Arena, men i år falt valget på Vålerengas hjemmebane. Det var ikke tilfeldig, ifølge Jørgensen.

– Vi valgte å arrangere Superhelgen på Intility Arena denne gangen. Stadion ligger i hjertet av Oslo og har etablert seg som en fantastisk arena både for herre- og kvinnelaget til Vålerenga. Det er en egen atmosfære der og vi kommer aldri til å glemme den elektriske stemningen da Norge slo Nederland og kvalifiserte seg til VM i Frankrike. Denne stemningen ønsker vi å gjenoppleve neste helg, og jeg håper så mange som mulig tar turen.

Fotball er som kjent alltid best på stadion, men får du ikke vært med på festen så viser NRK både kampene og det som skjer på uteområdet på direktesendt TV. NRK-Super vil også være tilstede gjennom helgen, med et ekstranummer i pausen mellom Vålerenga – Lyn.

Hele arrangementet er gratis for publikum, men det er ønskelig at alle publikummere registrer sin billett for at arrangøren har kontroll på antall og kan forberede en best mulig kampopplevelse. Hent ut din billett her!

Byderby

For Vålerengas del er det byrival Lyn som er motstander lørdag 18.mai. Dette er en godbit som har «forsvunnet» fra herrefotballen og i fjor endte det 6-1 til Vålerenga i et hett og intenst oppgjør.

– Dette er en perfekt anledning til å oppleve norsk kvinnefotball på sitt beste, ikke minst med byderbyet på slutten av lørdagen. Det oppgjøret skal bikke 1000 tilskuere, forteller markedsansvarlig Jens August Dalsegg.

Jentene takker publikum etter toppseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lyn på Intility Arena. Resultatet ble 6-1. Foto: Morten Mitchell Larød / Sportfoto

Kampprogram:

18.05.2019

  • 11:00 Fart – Trondheims-Ørn
  • 13:30 Stabæk – Arna-Bjørnar
  • 16:00 Vålerenga – Lyn

19.05.2019

  • 12:00 Kolbotn – Klepp
  • 14:30 Sandviken – LSK
  • 17:00 Røa – Avaldsnes