Neste kamp ut er lørdag borte mot jærbuene og medaljekandidat Klepp.

Det ville seg ikke for Vålerenga hjemme mot Lillestrøm. Fjorårets seriemester stakk litt urettferdig av med alle tre poengene fra Intility Arena. Nå venter en ny tøff bortekamp, denne gang går turen til Rogaland mot Klepp.

Jenna Dears utligning til 1-1 fra 20 meter etter 54 spilte minutter av kampen bragte håp om seier, men da Lillestrøms Skinnes Hansen satte inn sitt andre for dagen snaue 4 minutter før slutt ble det for tungt å snu kampen, den endte 2-1.

– Jeg synes vi står på. Vi er nærmere LSK enn vi noen gang har vært. Vi kunne tatt de, og vi er på riktig vei, meldte den rutinerte forsvareren Ingrid Søndenå til vif-damefotball.no etter kampen, og får støtte av trener Monica Knudsen.

– Vi er skuffa over resultatet, men synes vi spiller en god kamp. Vi fremstår på en helt annen måte enn i fjor, gir de kamp til døra, og det er små marginer som avgjør.

Men nå gjelder det altså å nullstille seg og se fremover mot kampen lørdag.

Klepp tapte sin siste kamp, borte mot Sandviken 2-1 sist søndag. Klepp ligger på 4. plass på tabellen, bare ett fattig poeng bak Vålerenga. Klepp har 5-0-2 i kamper, mens Vålerenga på 2. plass har 5-1-1.

Klepp så langt denne sesongen har vært relativt solide hjemme, de har vunnet alle sine tre kamper på eget gress; Avaldsnes (1-0), Røa (1-0) og Lyn (1-0). Vålerenga på sin side har vunnet to av sine tre bortekamper denne sesongen (Kolbotn 2-1, Trondheims-Ørn 1-0), og spilt en uavgjort (Avaldsnes 2-2).

Med henblikk på at Vålerenga har scoret litt mer mål på bortebane enn Klepp har på hjemmebane tør vi på tross av siste års resultater der være forsiktige optimister. Vi må nemlig tilbake til 2014 for å finne siste seier til Vålerenga på Klepp stadion, da endte det 1-2 etter to mål av Marte Berget.

I fjor ble det et 3-0 tap, hvor nevnte Berget pådro seg rødt kort rett før pause. Returoppgjøret på hjemmebane endte 1-1, hvor vår målscorer var Sherida Spitse. Hun er dessverre ikke med i lørdagens tropp, da hun må sone karantene for 4 gule kort.

Optimismen henter vi fra kampen mot Lillestrøm der Vålerenga tidvis styrte kampen meget effektivt. Klarer Vålerenga å hente frem det samme på Klepp stadion skal sjansene for seier være gode, og vi er som alltid sterke i troen.

Heia VIF!

Denne saken handler omA-LAGET, , ,