Øst vs. Vest. Byderby og Superhelga er snart her!

Samtlige av kampene i den niende serierunden spilles på Intlity Arena under Toppseriens Superhelg og det er gratis inngang til alle kampene.

Tre kamper på lørdag og tre kamper på søndag.

Her skal jeg ta for meg høydepunkt i helgen der vestkantjentene stiger ned fra altanene og reiser til Oslo Øst for å møte bydelslaget alle har hørt om.

Det er Vålerenga – Lyn lørdag 18. mai klokka 16.00!

Vålerenga er elsket og hatet, du finner sjelden noen som ikke har meninger om Vålerenga og det trives vi godt med. Det er mye bedre å være mislikt enn ignorert i fotballens verden. Å bli mislikt av motstanderfansen må du gjøre deg fortjent til.

Lyn er i ferd med å havne i ignoranse-kategorien etter konkurs og degradering på herresiden. De forsøker forgjeves å komme seg opp igjen, men er ikke gode nok.

På damesiden er skåla en helt annen. Det satses hardt og de har gode ungdomskull. Den satsinga har gjort at de har fått fotfeste i Toppserien med stort sett bare ungjenter på banen etter opprykket i 2017. Livet i Toppserien vil nok fortsatt bestå av kampen for å unngå nedrykk, selv om de nå ligger på 7. plass med 9 poeng på 9 kamper.

Til lørdagens kamp kan vi forvente et lag som gir minst 100% for å vinne. Hatet mellom Vålerenga og Lyn lever i beste velgående.

Det betyr at jeg forventer at samtlige jenter på vårt lag gir alt de makter i denne kampen. Glemt er det sure tapet mot LSK Kvinner 2-1, der vi var meget gode. Glemt er det hodeløse tapet på Jæren mot Klepp. Jeg husker ikke engang sluttresultatet, det er fortrengt.

Nå er det ny kamp, blanke ark og laget med de rød/hvite overdelene og blå shortser på motsatt banehalvdel. Denne kampen skal vinnes, det betyr mye for oss at vi slår Lyn.

To tap på rad gjør at vi har falt til 5. plass på tabellen, men det er ingen krise – vi er to poeng unna sølvmedaljer før helgens kamper og er absolutt et lag å regne med.

Vi har møtt Lyn to ganger i cupen og to ganger i Toppserien, og har til gode å tape for dem. To seire og to uavgjorte er resultatet hittil.

I fjor knuste vi Lyn 6-1 hjemme og spilte 1-1 borte i serien.

La oss få en reprise av den hjemmekampen!

Vi er en gjeng stående syngende supportere på Vålerengas kamper. Vi har fast plass på hovedtribunen, men mot Lyn åpnes supportertribunen og vi samles da selvsagt der. Noe annet skulle tatt seg ut. Bruk inngang 12.

Er du glad i Vålerenga, sang og flagg er supportertribunen stedet for deg på lørdag. Bli med oss og skap en fin ramme rundt byderbyet.

Lørdag 16.00, fint vær, fri inngang og god stemning under byderbyet Vålerenga – Lyn. Øst før kamp. Dette er faktisk en «nobrainer»

Vi sees på supportertribunen!