Vålerenga – Lyn 0-1. Det ble tap mot byrivalen lørdag.

Det var klart for fotballfest på Intility Arena lørdag 18. mai under OBOS Toppserien Superhelg, hvor omlag 1300 tilskuere hadde tatt turen for å overvære byderbyet.

Allerede fra det første spilleminuttet ble det tydelig hvordan kampbildet skulle bli. Hjemmelaget Vålerenga med mye ball, mens Lyn lå tett og kompakt – ventende på overganger – hvilket de fikk, og straffet Vålerenga for etter 18 minutter.

Runa Lillegård ble spilt alene gjennom med Korpela og plasserte ballen forbi finnen.

Vålerenga på sin side, ble spillende veldig mye på tvers og de gangene man kom i gjennom «Lyn-muren», satt verken touch eller pasninger slik de skulle.

Helsvart første omgang.

Andre omgang ble ei heller ingen fest, selv om Vålerenga var hakket mer direkte og skapte nok av sjanser til å ta med seg alle poengene. Nærmest var Ajara Njoya med sin lobb i tverrliggeren og et skudd fra Natasha Dowie som dessverre ikke klarte å overliste keeper på overtid.

Fotball handler i all sin enkelhet om å få ballen forbi motstanderens keeper. Å score mål. Der var Lyn bedre enn oss i går. Sammen med oppofrende forsvarsspill, innsats og en fandenivoldsk lyst til å vinne.

Stor skuffelse

– Med en herlig ramme rundt kampen, er vi selvsagt veldig lite fornøyde med å levere en førsteomgang der vi fremstår så tafatt som vi gjorde mot Lyn i går. Det er bare ikke i nærheten av hvordan vi ønsker å fremstå. I andre omgang hever vi oss, vi skaper noen store sjanser og bør score. Det greier vi ikke, noe som selvsagt er en stor skuffelse, kan Monica Knudsen fortelle dagen derpå.

Kaptein Sherida Spitse er også klar på at dette var en prestasjon under pari.

– Veldig skuffende, vi har nok sjanser til å score mål, og samtidig vet vi at vi kan prestere så utrolig mye bedre enn det vi viste i går. Vi må ha tro på oss selv og egne ferdigheter, slik vi viste mot LSK og ikke la oss knekke av de dårlige prestasjonene mot Klepp og Lyn.

Nå venter en to måneder lang VM-pause, men det skal fortsatt trenes frem til spillerne tar en liten ferie i midten av juni. Neste kamp er mot Sandviken hjemme på Intility Arena lørdag 27. juli og da skal vi slå tilbake igjen!

 

 

Denne saken handler omA-LAGET,